Šestoro optuženo zbog ulaska na stazu u trci Formule 1

Britansko tužilaštvo optužilo je šest osoba nakon što su aktivisti za zaštitu životne sredine utrčali na stazu na trci F1 za Veliku nagradu Velike Britanije.

Izvor:

Sreda, 06.07.2022.

09:24

Šestoro optuženo zbog ulaska na stazu u trci Formule 1
Foto: Profimedia/XPB/Press Association Images.

Trka, koja je vožena u nedelju na Silverstonu, prekinuta je u prvom krugu zbog velikog incidenta na stazi i lančanog sudara.

Taj prekid iskoristili su aktivisti i utrčali i seli na stazu, u trenutku kada su se vozači kretali ka boksu. Demonstrante je obezbedjenje odmah izvelo, a policija je u nedelju saopštila da je uhapsila sedam osoba, pre nego što je trka nastavljena posle 50 minuta pauze.

Pred britanskim sudom danas je šest osoba optuženo za zaveru radi izazivanja smetnji u javnosti, preneo je Skaj.

"Potpuno neodgovorno. Ljudi mogu da protestuju glasom, ali rizikovati na stazi i ugrožavati bezbednost je totalno glupo. To je neprihvatljivo, možete da protestujete zbog čega hoćete, postoji sloboda govora, ali ovo je zaista smešno", rekao je posle trke izvršni direktor Formule 1 Stefano Domenikali.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: