Mladi fudbaleri Zvezde Babić i Knežević produžili ugovore

Mladi fudbaleri Crvene zvezde Ilija Babić i Nikola Knežević produžili su ugovore sa beogradskim klubom.

Izvor: B92

Utorak, 05.07.2022.

15:35

Mladi fudbaleri Zvezde Babić i Knežević produžili ugovore
Foto: FK Crvena zvezda

Babić i Knežević su prošle sezone igrali za Grafičar.

Babić je potpisao četvorogodišnji ugovor. On je prošle sezone u 28 utakmica postigao šest golova i imao dve asistencije, a u predstojećoj sezoni igraće na pozajmici u klubu Mladost GAT iz Novog Sada.

"Mnogo mi znači produžetak ugovora, to je dečački san, da budem ovde u Crvenoj zvezdi. Nadam se da ću svojim partijama opravdati poverenje i da ću zaslužiti da se vratim na 'Marakanu'. Mnogo sam radio tokom leta, svestan sam da je prelazak u Super ligu težak, ali želim da se dokažem i nadam se da će biti mnogo golova i asistencija", rekao je Babić, koji je rođen 2002. godine.

On je rekao da je prošle sezone zbog bolesti propustio jedan deo sezone, kao i da mu je veliki motiv što će sada igrati u Superligi.

"To mi je veliki motiv, jer znam da u Crvenoj zvezdi računaju na mene. Jedva čekam da počne sezona, zaista sam nestrpljiv. Već sam kroz pripreme osetio da se brže igra i da moram da budem fokusiran u svakom momentu. Naravno, nadam se povratku u Zvezdu i tome da zaigram na 'Marakani' ", dodao je.

Knežević je prethodne sezone u 31 utakmici postigao četiri gola i mao je pet asistencija, a ugovor sa Crvenom zvezdom produžio je na tri godine.

"Osećaj je divan, ogromna je čast i privilegija potpisati ugovor sa najvećim klubom u regionu. Kao i do sada, idemo još jače u narednu sezonu i nadamo se najboljim rezultatima. Imam motiv da napredujem, to sam do sada radio i nastaviću u tom maniru. Od momenta kad sam u pionirima došao u Zvezdu, sve ide uzlaznom putanjom i nadam se da će tako biti i u budućnosti", rekao je Knežević, rođen 2003. godine.

Knežević je rekao da je igranje za reprezentaciju Srbije za igrače do 19 godina na Evropskom prvenstvu u Slovačkoj bilo veliko iskustvo i zadovoljstvo, ali da se sada okreće obavezama u klubu.

"Kao i svakom detetu koje prođe Omladinsku školu i potpiše ugovor, san mi je da zaigram u prvom timu. Da li će to biti za šest meseci, godinu, dve, videćemo, ali čekam šansu, nadam se da ću je dobiti i iskoristiti na pravi način", naveo je.

Nova sezona u Superligi, u kojoj će crveno-beli braniti titulu, počinje u petak 8. jula, a Zvezda će u nedelju od 20 časova igrati na svom terenu protiv Radničkog iz Niša.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

22 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: