Srbija nadigrala Amerikance za 5. mesto

Vaterpolo reprezentacija Srbije završila je Svetsko prvenstvo u Mađarskoj na 5. poziciji.

Izvor: SS

Nedelja, 03.07.2022.

16:20

Srbija nadigrala Amerikance za 5. mesto
EPA-EFE/Tibor Illyes

Izabranici Dejana Savića su u poslednjoj utakmici na bazenu u Budimpešti savladali selekciju Sjedinjenih Američkih Država rezultatom 13:10 (3:3, 5:3, 3:1, 2:3).

Na taj način trijumfalno je završen šampionat, posle kog će ostati žal zbog izgubljenog četvrtfinala od Hrvatske kada su "delfini" ostali bez borbe za medalju.

Srbija je na početku turnira već bila bolja od Amerikanaca, koji su pokazali kvalitet na ovom turniru, recimo pobedom nad domaćinom Mađarskom, ali ovog popodneva nisu bili konkurentni srpskim vaterpolistima.

Jesu samo u prvoj četvrtini kada je viđen egal i igra gol za gol, ali već početkom druge deonice je razlika počela da raste u korist Srbije.

Sa dva gola iz velike udaljenosti prevagu su napravili Sava Ranđelović i Dušan Mandić, a ubrzo je razlika otišla i na +4.
U finišu poluvremena su Amerikanci uspeli da smanje zaostatak na dva gola i da tako odu na odmor, ali već u trećoj deonici je Srbija pojačala tempo, pre svega u odbrani, te ponovo otišla na +4, odnosno, 11:7 pred poslednji kvartal.

U poslednjih osam minuta je prošlosezonski igrač Partizana Aleksander Boven sam igrao protiv Srbije, ali je na golu bio sjajan rezervni čuvar mreže Lazar Dobožanov i činio je odbrane u pravim momentima, kada se rezultat lomio, odnosno, kada su Amerikanci pomislili da mogu do rezultatskog priključka.

Na kraju je upisao 11 odbrana za samo dve četvrtine koliko je proveo u bazenu i zaslužio laureat najboljeg igrača meča.

Epitet najefikasnijeg igrača susreta podelili Strahinja Rašović na jednoj i Aleksander Boven na drugoj strani.

Sva dešavanja sa bazena u Budimpešti pratićemo iz minuta u minut putem Live BLOG-a na B92.net:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: