Dimitris Itudis menja Željka Obradovića

Grčki košarkaški stručnjak Dimitris Itudis imenovan je za predsednika Udruženja trenera Evrolige.

Izvor: SS

Petak, 01.07.2022.

19:35

Dimitris Itudis menja Željka Obradovića
Foto: Profimedia

Na toj funkciji će zameniti aktuelnog trenera Partizana Željka Obradovića, inače svog kuma.

Takođe, na mestu potpredsednika tog tela biće Janis Sferopulos, potencijalno novi trener Crvene zvezde, koji će zameniti Pabla Lasa.

Itudis je izabran na konferenciji u Antaliji, a palicu mu je predao upravo Obradović.

"Kad sam izabran za prvog predsednika izjavio sam da želim da napravim osnovu Udruženja trenera Evrolige i predstavim principe našeg sindikata. Uvek sam nameravao da budem predsednik na samo jedan mandat i srećan sam što će moji dugogodišnji prijatelji Itudis i Sferopulos nastaviti rad, jer želimo da se razvijamo i širimo kao sindikat“, rekao je Obradović.

Itudis se zahvalio na poverenju i pozvao sve trenere da se pridruže Udruženju kojim će u narednom periodu predsetavati.

"Takođe želim da pozovem sve trenere da se pridruže EHCB-u i trenere iz celog sveta da se pridruže našoj trenerskoj akademiji i svim drugim aktivnostima, koje služe za obrazovanje sadašnjih i budućih trenera“, rekao je Itudis.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

23 h

Podeli: