Denver dobija pojačanje iz Bruklina

Američki košarkaš Brus Braun mogao bi uskoro da postane novi član Denvera, prenosi ESPN.

Izvor:

Petak, 01.07.2022.

16:35

Denver dobija pojačanje iz Bruklina
Foto: Profimedia

Polivalentni igrač Bruklin Netsa je tokom četiri sezone u NBA igrao najpre na poziciji beka, potom plejmejkera, a oprobao se i na krilu tokom prošle sezone.

Malika Endrus, novinarka pomenutog medija, je prenela da je dogovorena dvogodišnja saradnja tokom koje će Braun zaraditi 13 miliona. Pominje se da je druga godina zapravo igračka opcija košarkaša.

Primećuje se da predsednik košarkaških operacija Nagetsa Kelvin But traži takozvane "3&D" igrače, odnosno košarkaše koji igraju dobro na defanzivnom kraju terena, dok su u ofanzivi korisni na šutu za tri. To Braun sigurno jeste, a pogotovo kada znamo da je tokom prošle sezone šutirao 40 odsto za tri.

Košarkaš iz Masčusetsa je u prethodnoj sezoni u proseku beležio devet poena i 4,8 skokova uz dve asistencije i ukradenu po meču. Odigrao je 72 utakmice uz tek nešto manje od 25 minuta provedenih na parketu u proseku.

Pre njega, u Denver su stigli Kentavijus Kaldvel-Poup, Iš Smit, Deandre Džordan, Pejton Votson, a u Kolorado se vratio i Davon Rid koji je bio slobodan agent. Na draftu su birali beka Kristijana Brauna na 21. poziciji.

Otišli su Džamajkl Grin (Oklahoma), Vil Barton i Monte Moris (Vašington).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: