ULEB kup: Mogu li naši timovi korak dalje?

Priliku da otvori program, što se naših timova tiče, imaće FMP, koji dočekuje poljski Anvil. Tim iz Poljske prošle sezone dva puta je izgubio od Hemofarma, i verovatno je najslabiji u grupi, u kojoj su još Bešiktaš, Napoli, Strazbur i Ventspils. Trener FMP-a Vlada Vukoičić smatra da su šanse svih timova na prvi pogled jednake.

Izvor: Vladimir Novakoviæ

Utorak, 31.10.2006.

09:57

Default images

"Grupa je poprilično ujednačena i svih šest ekipa podjednako konkurišu za prolazak u drugi krug. Naše ambicije su svakako prolazak dalje i pokušaćemo da prvi cilj bude ulazak među četiri najbolje ekipe, a možda i da se borimo za jedno od prva tri mesta. Primarni cilj je plasman u drugi krug, a tada na polovini sezone može i da se menja sastav.Činjenica je da Železnik iz sezone u sezonu menja sastav, da "nosioci" idu u veće i bogatije klubove, ali FMP ima odličnu bazu, tim u prvoj domaćoj i drugoj ligi, odlične su nam i mladje kategorije i odtale "crpimo" naslednike i nove igrače. Tako da je ovaj proces dosta bezbolan i ubrzan za nas.", rekao je Vukoičić.

Šanse Crvene zvezde i Hemofarma?

"Crvena zvezda ima dva jača protivnika, ali ima i na kraju grupe dva nešto slabija tima. Biće im teško da se izbore za prva dva mesta u grupi, ali čini mi se da imaju zagarantovan prolaz u drugi krug. Hemofarm je u sličnoj situaciji kao i mi, nemaju izrazitog favorita u grupi. Vreme i odredjeni splet okolnosti će pokazati koji je tim bliži ulasku u durgi krug. Po mojoj nekoj računici mislim da će biti dovoljno dobijati utakmice kod kuće.
ulebcup
Hemofarm je ozbiljno ime napravio u ULEB kupu – dva uzastopna polufinala stavljaju Vrščane u red najuspešnijih u istoriji takmičenja. Žreb je prema njima bio surov, dodelivši im prošlogodišnje Evroligaše Lietuvos Ritas, Bamberg i AEK, uz snažne ekipe Nansija i Gran Kanarije. Uz to, tim Hemofarma je znatno podmlađen preko leta, pa trener Miroslav Nikolić nije optimista pred start takmičenja u Litvaniji.

"Mi smo se opredelili za jednu mladu ekipu, koja će sticati iskustvo kroz utakmice u NLB ligi i ULEB takmičenju. Teško je verovati da nešto možemo napraviti u Evropi, jer su u našoj grupi tri tima iz prošlogodišnje Evrolige. Meni je važno da igramo dobro i da ti igrači napreduju, pa će se iz toga izroditi i neki dobri rezultati. Svakako da bih bio prezadovoljan da prodjemo prvi krug u ovakvoj konkurenciji. Taj plasman nam garantuje još utakmica za ovaj mladi tim i to je realno naš maksimum ove sezone. Kao čovek ja bih želeo da osvojim sve, ali pitanje je šta je realno", izjavio je Nikolić.

Šta mogu ostali predstavnici naše zemlje u ULEB kupu?

"FMP i Crvena zvezda su ovom trenutku bolji od nas. Crveno-beli će dovesti još jednog plejmejkera, evidentno je da su neuigrani, ali da će to biti jako dobar tim. FMP sa druge strane ima projekat, jedan sistem koji godinama daje rezultate. Mislim da će oni daleko da doguraju jer ne respektuju nikoga..." mišljenje je Miroslava Nikolića.
ulebcup
Crvena zvezda je prošle sezone imala težak žreb, ali je prošla u drugu fazu. Ovog puta, u grupi D su snažni Real Madrid i Uniks Kazanj, ali i prosečne ekipe iz Beneluksa, Ajfel Tauers i Deksia Mons. Rival po meri Beograđana je solunski PAOK, koji će na startu ugostiti Zvezdu. Kapiten Beograđana Vuk Radivojević smatra da Zvezda može da ostvari dobar rezultat.

"Favoriti su svakako Real i Kazanj, uz nas i PAOK. Prošle godine smo bili treći u grupi, ove godine bi trebalo da pokušamo da sa bolje pozicije uđemo u drugi krug, da bi imali lakšeg protivnika u nastavku", rekao je Radivojević.

Bez klubova iz naše zemlje ostala je samo grupa C. Upravo u njoj igraju ekipe Montepaskija i berlinske Albe, koje su u ponedeljak od 18.45 svečano otvoriti ovogodišnje takmičenje. Svi ostali mečevi igraju se u utorak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: