Miočić: Razmišljam o tome svakog dana, mnogo me iritira

Stipe Miočić, rekorder UFC-ove teške kategorije po broju uspešnih odbrana pojasa prvaka, ne namerava da se povuče.

Izvor: B92

Sreda, 29.06.2022.

11:50

Miočić: Razmišljam o tome svakog dana, mnogo me iritira
Foto: Profimedia

Štaviše, Amerikanac ima ambiciju da se ponovo popne na tron s kojeg ga je u martu 2021. nokautirao Fransis Nganu.

MMA borac hrvatskog porikla svoju prvu titulu ugrabio je 2016. protiv Fabricija Verduma, a potom je branio u mečevima s Alistarom Overeemom, Žuniorom dos Santosom i Nganuom.

Poraz od Danijela Kormijea svrgao ga je s trona, ali pobeda u revanšu ga je vratila, a još jedna u toj trilogiji donela potvrdu da je reč o možda i najboljem borcu UFC-ove teške kategorije.

Njom trenutno vlada Nganu, a Miočić se nakon tog poraza nije vraćao u oktogon. Ipak, uslediće njegov novi pokušaj vraćanja pojasa.

"Mrzim poraze",
izjavio je Miočić u razgovoru za "Sports Ilustrejted" i dodao da je zbog njih fokusiran pa se osvrnuo na poslednju borbu s Nganuom, "Pobedio je. To je sve što mogu da kažem. Ima dobar udarac. To je takva igra. Razmišljam o tome svaki dan. Uvek je tako kad izgubim. A to što o tome razmišljam me iritira".

U pauzi između te i sledeće borbe, Miočić i supruga dobili su drugo dete, a on se nada da će novim osvajanjem pojasa dati pouku svom sinu i kćerki.

"To je prilika da pokažem da se kad si dole, nokautiran, treba da ustaneš i da nastaviš prema napred. I dalje treniram i pratim šta se dešava. Planiram osvajanje novog pojasa",
rekao je Miočić.

On bi, u međuvremen, u septembru mogao da se bori sa legendom poluteške kotagorije Džonom Džonsom, koji se vraća u oktagon ali u višoj, teškoj kategoriji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: