Podignuta srpska zastava u Oranu

Zastava Srbije podignuta je u Mediteranskom selu u alžirskom Oranu, na ceremoniji dobrodošlice učesnicima Mediteranskih igara.

Izvor: B92

Utorak, 28.06.2022.

18:28

Podignuta srpska zastava u Oranu
Foto: OSS

Osim sportista koji u trenutku održavanja ceremonije nisu imali takmičenja, podizanju zastave prisustvovao je generalni sekretar Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Đorđe Višacki.

U protokolarnom delu obratio se gradonačelnik Mediteranskog sela Đabir Said Guerni koji je sportistima, trenerima i ostalim učesnicima poželeo dobrodošlicu, uspeh i prijatan boravak u Alžiru, preneo je OKS.

Šefica Misije Srbije Nataša Janković u ime srpskog tima zahvalila je gradonačelniku Mediteranskog sela i poklonila mu je "Ćirilično pismo u ramu" sa motivom iz crkve kralja Milutina iz XIII veka koja se nalazi na Hilandaru.

"Drago mi je da se veliki broj naših sportista okupio na ceremoniji dobrodošlice i da smo svi zajedno slušali himnu naše zemlje. Nadam se ćemo imati prilike da tokom takmičenja na Igrama, još mnogo puta čujemo našu himnu. Hvala gradonačelniku Mediteranskog sela na dobrodošlici i na toplom prijemu", izjavila je Jankovićeva.

Mediteranske igre održavaju se od 25. juna do 6. jula u Alžiru. Učestvuje 3.390 sportista koji se nadmeću u 24 sporta, a Srbiju predstavlja 151 sportista.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

23 h

Podeli: