Obradovićev Monako ispustio osvojenu titulu

Košarkaši Asvela slavili su u finalnoj seriji (3:2) francuskog prvenstva i postali šampioni te zemlje treći put u nizu.

Izvor:

Subota, 25.06.2022.

22:57

Obradovićev Monako ispustio osvojenu titulu
Foto: Profimedia

Bolji u finalu nakon "majstorice" su bili od ekipe Monaka, a u odlučujućoj utakmici rezultat je bio 84:82 nakon produžetka.

Domaći tim je snažno ušao u meč i već sredinom prve deonice imao prednost od 17 poena dozvolivši protivniku samo sedam poena. Imali su dvocifrenu prednost i na poluvremenu, ali je drugo poluvreme pripalo Monaku.

Ekipa Saše Obradovića je uspela da neutrališe prednost protivnika tokom treće četvrtine, a potom i da napravi potpuni preokret u poslednjem delu igre. Imali su plus osam, najveću prednost gostiju na meču, ali su poklekli u finišu. Dialo je promašio slobodno bacanje, a na njegovu sreću ni Okobo nije realizovao 2+1 na nešto manje od dve sekunde do kraja nakon čega je meč otišao u produžetke. Asvel je u istom stekao ranu prednost od pet poena i taman kad smo mislili da je gotovo Monako je nanizao šest poena i prešao u vođstvo. Okobo je promašajima sa penala doveo protivnika nazad u igru, ali bez Džejmsa na parketu zbog pet faula više od toga nisu mogli, te je usledila kontra ofanziva sa druge strane i naposletku pobeda.

Najefikasniji kod Asvela je bio Eli Okobo koji je pored 20 poena podelio devet asistencija i imao sedam skokova. Vilijam Hauard je imao 15 poena i devet skokova, a dvocifren je bio još samo Jusufa Fal sa 14 poena.

Na drugoj strani se Majk Džejms najčešće upisivao u strelce sa 16 poena i 10 skokova, dok su Dvejn Bejkon i Alfa Dialo dodali po 14 poena. Na parketu nije bilo srpskog košarkaša Danila Anđušića koji se već neko vreme bori sa povredom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

20 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: