Slavko Perović: Radnički i Kragujevac su moja kuća

Sportski direktor Radničkog iz Kragujevca Slavko Perović pričao je o dešavanjima u superligašu.

Izvor: B92

Subota, 25.06.2022.

11:15

Slavko Perović: Radnički i Kragujevac su moja kuća
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

On je funkciju u Radničkom preuzeo nakon što je 2020. godine završio igračku karijeru tokom koje se afirmisao u Crvenoj zvezdi, bio mladi reprezentativac, a kasnije je igrao u Turskoj i Rumuniji.

"Radnički i Kragujevac su moja kuća. Sve što sam obećao pre godinu i po dana kada sam dosao - ostvario sam. A to je prve godine ulazak u Superligu, druge opstanak i promocija jednog mladog igrača od koga će klub zaraditi", izjavio je Perović.

Kada je rekao zbogom fudbalu, u igračkom smislu, odlučio da se vrati u rodni Kragujevac i da se lati posla - kako da Radnički vine u vrh Superlige Srbije.

"Sve je to ostvareno Ostali smo u ligi, promovisali nekoliko mladih od kojih je Lukić najbolje iskoristio šansu i sada je jedan od najtraženijih mladih golmana Evrope. Taj uspeh kluba je nesto sto su egzaktne činjenice. Napravili smo najteži korak, a to je opstanak prve godine u Superligi sa minimalnim budžetom. Naučili smo dosta i iz svojih i iz tuđih grešaka i sada dosta spremniji dočekujemo sezonu. Cilj je da budemo bolji nego prošle u svakom pogledu, a ukoliko nam se ukaže šansa za nešto više, sigurno ćemo je iskoristiti", najavljuje Perović.

Nije tajna, bilo je uspona i padova u igri tima, što je nekako i normalno kada se radi o klubu koji se vratio u elitu.

"Doveo sam Andrića, Gajića, Piščevića, Milisavljevića, igrače koji su imali loše sezone ili nisu igrali neki period i u njima ipak prepoznao pojačanja koja mogu da nas ostave u ligi i pored mnogo predrasuda. I da su upravo ti igrači uz starosedioce izneli najveć deo borbe za opstanak", kaže Perović.

Ipak, uz sjajne igre i rezultate, naročito u drugom delu sezone, Radnički je kroz baraž uspeo da ostane u eliti.

"Nije bilo lako dovesti trenera Nenada Lalatovića, uložio sam veliki trud i ubedio ga da preuzme ekipu kada smo bili poslednji. Na kraju on je uz igrače najzaslužniji što smo ostali u ligi, hvala mu na tome. Vladaju razne predrasude kada je on u pitanju, ja sa tim čovekom nikada nisam imao ni mikro problem i mislim da je jedan od najboljih trenera u regionu. Pomogao nam je puno i vrata Radničkog su mu uvek širom otvorena", dodao je Perović.

Kako ističe, naredne sezone pokušaće Šumadinci da se umešaju u borbu za izlazak u Evropu, predvođeni svojim kadrom na klupi, novim-starim trenerom Dejanom Joksimovićem, koji je uveo tim u Superligu, ali je zbog nedostatka profi licence, morao da prepusti ulogu prvog trenera kolegama.

Sada je dobio šansu karijere, pa će uz podršku igrača, stručnog štaba, navijača i agilne uprave pokušati da je iskoristi.

U klub su stigla četiri vredna pojačanja - posle krilnog igrača Dušana Stoiljkovića i iskusnog defanzivca Dušana Cvetinovića, Damjan Krajišnik iz Metalca i Filip Ivanović, povratnik u srpski fudbal iz Azerbejdžana.

"Hoćemo da napravimo balans mladosti i iskustva, gde od iskusnih igrača očekujemo da iznesu celu priču, a od mlađih da od njih "upijaju" i uče i da jednog dana klub zaradi na njima. Smatram da Radnički u budućnosti mora da živi od igrača iz svoje akademije i promocijom po jednog mladog iz projekta svake godine. To je primer golmana Ognjena Lukića, koga smo doveli kao rezervnog čuvara mreže omladinaca Grafičara, a danas je omladinski reprezentativac, projekat kluba i neko od koga će Radnički profitirati novac, prvi put u poslednjih 10 godina, posle Filipa Kostića", ističe Perović i dodaje kako se nada da će klub u narednom periodu prodajom sezonskih karata i potpisavanjem nekoliko sponzorskih ugovora tu situaciju dodatno poboljšati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

20 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: