Plivačica se onesvestila u bazenu – potonula na dno usred nastupa na SP FOTO

Anita Alvares, američka plivačica, onesvestila se tokom nastupa u sinhronom plivanju na Svetskom prvenstvu u Budimpešti.

Izvor:

Četvrtak, 23.06.2022.

09:46

Plivačica se onesvestila u bazenu – potonula na dno usred nastupa na SP FOTO
Foto: Profimedia

Tom prilikom je potonula na dno bazena odakle ju je izvukla Andrea Fuentes, njen trener.

"Uplašili smo se svi. Morala sam da uskočim u bazen, jer spasioci nisu reagovali. Kada sam videla da ne diše, baš sam se prestravila. Dobra vest je da je sada sve u redu i da se Anita dobro oseća", rekla je Fuentes.

Alvaresova je na nosilima odnesena do medicinskog centra, a iz plivačkog tima SAD je usledilo saopštenju u kom su istakli da je sa njom sve u redu.
"Samo je imala vodu u plućima. Kada je prodisala sve je bilo okej. Osećala sam se kao da je prošao ceo sat. Drala sam se na spasioce da uskoče u vodu, ali oni nisu čuli ili me nisu shvatili. Nije disala, išla sam što brže kao da je finale Olimpijskih igara", dodala je Fuentes.

Ovaj incident nije obeshrabiro Alvares koja planira da odmara tokom četvrtka i nastupi u petak. Ovo je treće Svetsko prvenstvo za 25-godišnjakinju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: