Bjelica ostaje u Golden Stejtu – ako bude želeo

Košarkaš Golden Stejt Voriorsa Nemanja Bjelica je slobodan agent ovog leta nakon što je sa tom ekipom slavio u finalu NBA lige.

Izvor:

Četvrtak, 23.06.2022.

09:22

Bjelica ostaje u Golden Stejtu – ako bude želeo
Foto: Profimedia

Ipak, ako je verovati rečima generalnog menadžera Boba Majersa, Bjelica neće napustiti San Francisko.

"Neograničeni slobodni agenti, su van naše kontrole. Nadam se da će nam igrači pružiti šansu svakako da odgovorimo na ponude drugih klubova. Ne moraju, ne duguju nam ništa. Ali, kada stvoriš pobednički tim i dobru hemiju u svlačionici, treba da dobiješ bar šansu da budeš konkurentan. Naš cilj i nada su da probamo da zadržimo ceo tim iz prošle sezone. Svi su bili dobri na svoj način i popunili su sve pozicije koje su nam potrebne. Većina momaka koji su sad slobodni imali su svoje velike trenutke tokom finala, što znači da su nam veoma bitni“, izjavio je Majres.

Uz Bjelicu, neograničeni slobodni agenti su Kevon Luni, Oto Porter Džunior, Andre Iguodala, Demion Li, Geri Pejton II i Huan Toskano Anderson. Dogovor o produžetku saradnje treba da se postigne sa Džordanom Pulom kome sledi ekstenzija ruki ugovora i navodno će tražiti četvorogodišnji ugovor vredan 100 miliona dolara, odnosno sa Endruom Viginsom koji ulazi u poslednju godinu ugovora.

Pored njih, ograničeni slobodni agenti su Kris Čioza i Kvinderi Vederspun.

Bjelica je u prethodnoj sezoni bio važan timski igrač u ekipi Stiva Kera i prosečno je beležio 6,1 poen, 4,1 skok i 2,2 asistencije za 16 minuta na parketu. Istakao se i u velikom finalu sjajnom odbranom u direktnim duelima sa Džejsonom Tejtumom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: