Egzibicioni, ali ništa manje trijumfalan povratak Đokovića

Srpski teniser Novak Đoković slavio je protiv Feliksa Ožea-Alijasima na egzibicionom turniru u Hurlingemu rezultatom 2:0.

Izvor:

Sreda, 22.06.2022.

16:15

Egzibicioni, ali ništa manje trijumfalan povratak Đokovića
Foto: Profimedia

Po setovima je bilo 6:2, 6:1 za sat i 11 minuta vremena igre, u prvom meču srpskog tenisera još od poraza u četvrtfinalu Rolan Garosa od Rafaela Nadala.

Treći igrač sveta je sjajno ušao u ovaj meč i već u prvom servis gemu protivnika stigao do brejka. Ono što je bilo još važnije jeste da je oduzeti servis gem potvrdio, a naročito kada se u obzir uzme činjenica da je protivnik u narednom gemu imao tri brejk lopte.

Đoković je u tom trenutku vezao pet poena i osvojio gem, što znači da smo na samom startu imali i presudan momenat na meču.
Prvi set je okončao održavajući brejk prilike, a činilo se da neće biti tako lako u drugom setu. Obojica tenisera su bili sigurni na svoj servis gem, nakon čega je usledio sunovrat devetog igrača na svetu.

Đoković je napravio tri brejka u nizu i na kraju je odlučujući potez zapravo bila dupla servis gema Ožea-Alijasima što je i prikladno s obzirom na igru koju je prikazao u ovom delu seta.

Pre ovog meča, pobedu u Hurlingemu na turniru Đorđo Armani Tenis Klasiku je ostvario Rafael Nadal protiv Stena Vavrinke rezultatom 2:0.

Meč između Đokovića i Ožea-Alijasima ste mogli da pratite putem našeg bloga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

84 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: