Najava nemačkog spektakla: Banjaja ispred Kvartarara

Vozač Dukatija Frančesko Banjaja osvojio je pol poziciju u kvalifikacijama pred trku za Veliku nagradu Nemačke u MotoGP šampionatu.

Izvor: SN

Subota, 18.06.2022.

16:30

Najava nemačkog spektakla: Banjaja ispred Kvartarara
EPA-EFE/FILIP SINGER

Čuvena staza "Sahsenrig" je domaćin 10. trke u ovoj sezoni u MotoGP šampionatu, a italijan na Dukatiju zauzeo je pol poziciju.

Frančesko "Peko" Banjaja je kvalifikacije završio ispred Fabija Kvartarara na fabričkoj Jamahi i Žoana Zarka na Pramak Dukatiju.

Banjaja je najbrži krug izvezao za 1:19.931, što je bilo 73 hiljaditinke prednosti u odnosu na Kvartarara, za kojim je Zarko kasnio samo 23 hiljaditinke.

Kvalifikacije na istoku Nemačke su kasnile zbog nestanka struje na stazi, ali kada je došlo vreme za akciju Banjaja je nastavio u istom ritmu kao tokom većeg dela vikenda.

Italijan je postavio novo rekordno vreme na trećem treningu, a iako nije uspeo da nadmaši taj krug u kvalifikacijama niko nije mogao da mu pripreti.

Trka je zakazana za nedelju od 14 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: