Američki novinar "izgoreo" u studiju: Biram Dejvisa pre Jokića i Dončića VIDEO

Američki novinar Stiven Ej Smit veruje da je Entoni Dejvis bolji igrač od Nikole Jokića i Luke Dončića.

Izvor: LN

Utorak, 14.06.2022.

18:35

Američki novinar
Foto: Profimedia

Stiven Ej Smit je poznat po kontroverznim i glasnim izjavama, neretko govoreći nebuloze samo kako bi privukao pažnju i podigao TV rejtinge.

Ovog puta je u javnost izašao sa izjavom o Dejvisu, Dončiću i Jokiću.

U razgovoru sa bivšim NBA asevima Džej-Dježom Redikom i Amarijem Stodemajerom, on je rekao da bi Dejvisa stavio ispred malo koje zvezde zbog problema sa povredom.

Ali, kada su svi zdravi...

"Svi koje si pomenuo su mnogo pouzdaniji od Dejvisa, jer je on prečesto povređen. Pričamo samo o umeću na košarkaškom terenu, kada su zdravi. Da li si spreman za ovo, Džej-Džej?", rekao je Smit i nastavio:

"Birao bih Entonija Dejvisa pre Luke (Dončića). Birao bih Entonija Dejvisa pre (Nikole) Jokića. Da, stvarno bih". Američki novinar je ponovio da je svestan kvaliteta i mogućnosti dvostrukog uzastopnog MVP-ja najjače lige na planeti.

"Znam koliko je dobar Jokić kada pričamo o sposobnosti dodavanja i organizovanja igre. On ne može da skoči na ivičnjak, ali niko ne može da ga zaustavi. To stvarno nema smisla. Jokić je neverovatan. Ali, moram ovo da ti kažem. Dejvisa biram pre Luke i pre Jokića. I čak koliko god poštovanja imao prema Džimiju Batleru i Džejsonu Tejtumu, i pre njih bih birao zdravog Entonija Dejvisa", rekao je voklani Smit i objasnio zašto:

"Džej-Džej objasniću ti zašto, jer ti ovo sigurno ne znaš – tvoj talenat su bili šut i kretnja bez lopte. Ti nikada nisi bio poznat po svojoj odbrani. Nije to sramota, samo činjenica. Možemo da pričamo da je Lebron Džejms najbolji igrač i to je istina, ali Lebron ne bi osvojio titulu bez Dejvisa. On je nagovorio Lejkerse da trejduju pola svog tima za njega".

Razgovor je zatim skrenuo na temu "Betmena i Robina", odnosno toga ko je spreman da bude glavna zvezda šampionskog tima, a ko pomagač.

"Da je u Bostonu da li bi (Dejvis) bio Robin? Da je u Majamiju, da li bi bio Robin? To je moja poenta. Ti možeš da pričaš o Robinu koliko god hoćeš, ali to mora da bude u pravom kontekstu", dodao je Smit, na šta mu je Redik odgovorio:

"Taj argument sam lako uništio. Dejvis nije mogao da prođe drugu rundu bez pomoći", izjavio je bivši bek-šuter aludirajući na period u kojem je "Obrva" bio glavni igrač Nju Orleans Pelikansa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: