Nokaut za kraj karijere: Želim da budem majka VIDEO

Kineska MMA borkinja Vejli Ženg nokautirala je Poljakinju Joanu Jedžejček u drugoj rundi.

Izvor: SN

Nedelja, 12.06.2022.

08:15

Nokaut za kraj karijere: Želim da budem majka VIDEO
Foto: Profimedia

Pre nešto više od dve godine su Vejli Ženg i Joana Jedžejček priredile možda i najbolju borbu u istoriji ženskog UFC-a.

Ni sada spektakl nije izostao, samo je ishod bio za nijansu drugačiji – Ženg je nokautom u drugoj rundi porazila Joanu i publika u Singapuru je "poludela".

Kao što vidite, udarac je bio iz okreta i to zadnjim delom pesnice koji Joana nikako nije videla i ubrzo nakon udarca završila na pobedu, a Ženg sa podignutom rukom.

Nakon ovog poraza, Joana Jedžejček je ostavila rukavice u oktagonu što znači samo jednu stvar – čuvena Poljakinja je zvanično završila karijeru.

"Uskoro punim 35 godina. Želim da budem majka i da se posvetim biznisu", objasnila je Joana koja je od 2015. godine do 2017. godine vladala strovejt divizijom kao šampion.

Veliki broj navijača okupio se na izlazu iz hale kako bi još jednom pozdravili nekadašnju šampionku Joanu Jedžejček. Glavni događaj večeri bio je okršaj Glovera Tešeire i Jirija Prohaške i češki borac je odneo pobedu i postao novi šampion.

Valentina Ševčenko je ostvarila još jednu pobedu, ovoga puta nad Tailom Santos jednoglasnom odlukom sudija, Džejk Metjuz je nokautirao Andrea Fialja, dok je Džek Dela Madalena nokautirao Ramzana Jemeeva.

Za nedelju dana nas čeka novi UFC događaj, koji se vraća u Apex u Las Vegas i glavna je borba okršaj Kalvina Katara i Džoša Emeta, a tu su takođe Donald Kauboj Seroni i Džo Lozon.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: