Ruskinja kritikovala MOK: Niste zaustavili rat, već pokrenuli novi

Ruska olimpijska šampionka u skoku uvis Marija Lasickene pozvala je predsednika Međunarodnog olimpijskog komiteta da ukine sakncije ruskim atletičarima.

Izvor: B92

Petak, 10.06.2022.

13:53

Ruskinja kritikovala MOK: Niste zaustavili rat, već pokrenuli novi
Foto: Profimedia/SPP Sport Press

U otvorenom pismu Tomasu Bahu, dvostruka svetska šampionka je rekla da bi MOK trebalo da prestane da targetira sportiste.

"U poslednjih sedam godina imala sam priliku da se takmičim u otprilike četiri", napisala je Lasickene.

On je poručila Bahu da se preporukom da se zabrani nastup sportistima iz Rusije i Belorusije "nije sprečio rat, već rodio novi".

"Molim vas da prestanete da prebacujete odgovornost za ono što se dešava u svetu sporta sa sebe na navodnu 'brigu o ruskim sportistima'. Nije na predsedniku MOK-a da se brine o tome",
napisala je ruska atletičarka.

Lasickene je poznata kao glasan kritičar čelnih tela ruskog sporta, tvrdeći da su Bah i MOK izabrali "najlakše rešenje" zabranom sportistima na osnovu državljanstva.

Osim MOK-a, Rusima su međunarodne nastupe zabranili UEFA i FIFA u fudbalu, kao i druge međunarodne organizacije poput košarkaške FIBA i odbojkaške FIVB, te najpopularniji teniski turnir Vimbldon, dok na ostalim teniskim turnirima mogu da se takmiče.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

23 h

Podeli: