Drama u poslednjem krugu: Vijeti najavio napad na titulu

Italijanski motociklista Čelestino Vijeti pobednik je današnje trke na stazi Katalunja u Barseloni.

Izvor: B92

Nedelja, 05.06.2022.

13:00

Drama u poslednjem krugu: Vijeti najavio napad na titulu
EPA-EFE/Jose Manuel Vidal

Fantastična trka u Barseloni završena je pobedom Čelestina Vijetija ispred Arona Kanea.

Vodeći u šampionatu je imao veliku bitku sa Kaneom, koja je razrešena u poslednjem krugu, tačnije poslednjoj krivini poslednjeg kruga.

Kada se Vijeti odlepio, delovalo je kao da ćemo gledati još jednu dosadnu trku, ali se Aron Kane nije predavao i na nekoliko krugova pre kraja uspeo da zauzme prvu poziciju.

Loše vesti doneo je Sem Louz kada je pao sa motocikla baš u tim momentima, a onda je drama počela. Vijeti je u poslednjem krugu u krivini broj 1 preuzeo vođstvo, a onda je Kane uzvratio.

Sve do 12. krivine je imao vođstvo, a onda je u napad krenuo Vijeti i uzeo mu prvo mesto. Usledila su još dva napada Kanea, ali je Vijeti uspešno zadržao poziciju broj 1 i slavio u Barseloni.

Iza Vijetija i Kanea je na pobedničkom postolju završio Džejk Dikson, a potom slede Fernandes, Šroter, Akosta, Ogura, Lopes, Gonsales i top 10 kompletirao je Toni Arbolino.

Sa 133 bodova je na prvom mestu u šampionatu Vijeti, koji je najavio napad na titulu, dok je drugi Ogura sa 117, a treći Kane sa 109 bodova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: