Piksi: Nema Vlahovića, šta ćemo, da ne igramo?

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi pričao je o predstojećem meču sa Norveškom na premijeri novog izdanja Lige nacija.

Izvor: B92

Sreda, 01.06.2022.

13:30

Piksi: Nema Vlahovića, šta ćemo, da ne igramo?
Foto: FSS

"Orlovi" dočekuju "vikinge" u četvrtak od 20.45 na stadionu "Rajko Mitić" u Beogradu. Tri dana kasnije, Srbija će dočekati i Sloveniju na istom terenu.

"Imam veliko poštovanje prema Norveškoj i prema stilu igre koji propagira. Ima sjajne igrače. Moramo da budemo koncentrisani sve vreme i odigramo kvalitetno kako bismo zabeležili dobar rezultat. Bićemo spremni", rekao je Stojković.

On je prokomentarisao i najboljeg igrača Norveške Erlinga Halanda, novog napadača Mančester sitija.

"Ko je Haland? Fantastičan igrač, neverovatan. Njegov prelazak u Siti sve govori. Moja odbrana će morati da bude na nivou kako bi ga ispratila. Veoma je opasan, posebno u šesnaestercu"
.

Često fudbaleri kažu da je prva utakmica u bilo kom takmičenju uvek najteža.

"Svi su spremni, motivisani. Igraće ekipa koja je dovoljno kadra da iznese teret izazova. Nastavljamo gde smo stali. Želimo da uz dobru igru zasluženo slavimo i osvojimo tri boda, to je i cilj. Imam veliko poštovanje prema Norveškoj i prema stilu igre koji propagira. Ima sjajne igrače. Moramo da budemo koncentrisani sve vreme i odigramo kvalitetno kako bismo zabeležili dobar rezultat. Bićemo spremni. Veoma sam zadovoljan treninzima koje smo imali, ponašanjem igrača i celokupnom atmosferom. Ovu utakmicu, kao i sledeće, dočekujemo mirni i koncentrisani na ono što treba da uradimo".
Fudbaleri Srbije su se okupili nakon naporne klupske sezone, a nekoliko njih je treniralo u reprezentativnom centru nekoliko dana pre okupljanja.

"Veoma sam zadovoljan treninzima koje smo imali, ponašanjem igrača i celokupnom atmosferom. Ovu utakmicu, kao i sledeće, dočekujemo mirni i koncentrisani na ono što treba da uradimo. Norveška je težak protivnik, ne treba imati dilemu oko toga. Imaju nekoliko igrača koji su svetska klasa. S druge strane, to što je bilo iza nas je prošlost, istorija. Moramo da gledamo ka budućnosti, da se suočavamo sa izazovima pred nama. To su ove utakmice u Ligi nacija. Zadovoljstvo mi je da vidim igrače da pokazuju solidarnost na terenu i van njega, bez obzira na naporne sezone. Čini me srećnim takav stav. Istrčaćemo u skladu sa dogovorom po pitanju onoga što želimo da prikažemo. Da će biti teško – biće. Verujemo u ono što radimo i kvalitet koji imamo. Samo treba da ga pokažemo".

Na reprezentaciju Srbije će sada svi drugačije da gledaju nakon pobede u Lisabonu i direktnog plasmana na Mundijal

"Totalno mi je nebitno ko šta misli. Važno je šta mi mislimo i šta možemo. Ako neko misli da smo favoriti, hvala mu na tome, znak je da nas cene. Ali nismo ništa veći favoriti nego što su preostale tri ekipe. Svi imamo mečeve gde treba da pokažemo kvalitet. Naš cilj je da budemo prvi u grupi. Da li ćemo uspeti? Videćemo. Mislim da hoćemo. No, to moramo da pokažemo. Nemam dilemu da će igrači ovo shvatiti najozbiljnije. Sve četiri ekipe imaju podjednake šanse. Moramo da radimo vredno i ćutimo, da ostavimo drugima da nas hvale. Ili da nas kritikuju, mada mislim da to neće biti potrebno".
Foto: Starsport.rs ©
Piksi je po ko zna koji put istakao da će Srbija nastaviti da igra ofanzivno.

"Svi igrači su shvatili ideju šta Srbija želi. Svi su shvatili sistem igre, koji je dao ono što mene kao trenera zadovoljava. Da budemo ofanzivni, da igramo dinamičan fudbal, koji će biti prihvaćen. Rezultat ili stil igre koji želimo da pokazujemo treba da donese i rezultat. Ne vidim da će biti nekih promena u razmišljanju, da li će neko igrati levo ili desno, to je nebitno. Ovde je pitanje kako igraš fudbal, kako interpretiraš stil fudbala koji želiš. Srbija mora da dominira, to mene zanima. Igrači su tu da sprovedu ono što se želi"
.

"Orlovi" će i u ovom ciklusu biti bez jednog od najboljih napadača, centarfora Juventusa Dušana Vlahovića.

"Da, nema Vlahovića, šta ćemo, da ne igramo? Moramo da igramo. Ima igrača koji će popuniti to mesto. Imamo 30 igrača zbog četiri utakmice u kratkom periodu. Pretpostavljam da će biti rotacija, ali se u našem mentalitetu ništa neće promeniti. Nastavljamo gde smo stali. Želimo da uz dobru igru zasluženo slavimo i osvojimo tri boda, to je i cilj. Svi su spremni, motivisani. Igraće ekipa koja je dovoljno kadra da iznese teret izazova. Mi smo bazirani na timskom duhu, nije važno ko će početi, a ko će ući kasnije. Nekada i ti koji uđu u igru odluče meč".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

23 h

Podeli: