Liverpul igra za Ukrajinu

Trener fudbalera Liverpula Jirgen Klop govorio je o utiscima pred finale Lige šampiona i rekao da njegov tim igra za narod Ukrajine.

Izvor: LN

Subota, 28.05.2022.

09:03

Liverpul igra za Ukrajinu
Foto: Profimedia

Liverpul će se u subotu sastati sa Real Madridom u finalu Lige šampiona.

"Za sada deluje dobro, i veliki su izgledi da će Tijago i Fabinjo moći sutra da zaigraju. Fabinjo je trenirao juče, a Tijago će danas odraditi trening", rekao je Klop.

Klop je zabrinut u kom stanju će biti teren, pošto je nova trava tek juče postavljena.

"Ovaj teren je postavljen juče, i to nije dobra vest. Ali isto je za oba tima. Lopta normalno odskače i to je dobro. Neko je mislio da je dobra ideja postaviti novu travu dva dana pred meč. Interesantno", rekao je Klop.

Menadžer Liverpula je istakao da je UEFA donela dobru odluku kada je finale pomerila iz Sankt Peterburga u Pariz, i poslao poruku podrške Ukrajini.

"Srećan sam da se meč igra u Parizu iz stotinu razloga. Rat je u toku, a mi moramo da mislimo o tome. Utakmica se ipak igra, i to, ne u Sankt Peterburgu što je dobra odluka. Igramo ovaj meč za narod Ukrajine".

Klop je izjavio i da "šta god da radite morate steći iskustvo", i da je njegov tim "stekao iskustvo", i da retko "gubi u finalnim mečevima".

"Izgubio sam mnogo finala u životu, i puno naučio iz tih poraza. Momci su se razvili poslednjih godina. Svi smo povezani. U dobrom smo trenutku i spremni smo za finale", dodao je on.

Klop je rekao i da ga "ne opterećuju glasine" da napadač Liverpula Sadio Mane na kraju sezone napušta klub.

"Nije prvi puta da se pojavljuju takve glasine. Mane je potpuno fokusiran na finale. On se nalazi u životnoj formi i uživanje je gledati ga na treninzima i utakmicama", izjavio je Klop.

Trener Liverpula je dodao i da "samopouzdanje Real Madrida izuzetno visoko" i da njegova ekipa "mora da bude na najvišem mogućem nivou" ukoliko želi da stigne do trofeja.

Finale Lige šampiona na programu je u subotu od 21.00 u Parizu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

64 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: