Odiseja Luke Dončića

Košarkaš Dalas Maveriksa Luka Dončić odigrao je sjajan plej-of.

Izvor: B92

Petak, 27.05.2022.

08:30

Odiseja Luke Dončića
Foto: Tanjug/AP Photo/Jeff Chiu

Iako su njegovi Maveriksi ispali u finalu zapadne konferencije, Luka je pobrao mnoge simpatije jer je malo ko očekivao da njegova ekipa stigne i do tog finala Zapada.

Iako tek igra četvrtu sezonu u NBA ligi Luka je bez dileme zaslužio epitet jednog od najboljih igrača lige, što imenovanje u najbolju petorku ove sezone to i potvrđuje.

Brojevi u pojedinim statističkim parametrima u ovom plej-ofu zaludeli su košarkašku javnost, a nezibežna su bila poređenja sa najboljim igračima u istoriji ovog sporta.

Luka Dončić je u ovom pelj ofu beležio prosečno:

31,7 poena
9,8 skokova
6,4 asistencija


U utakmicama u kojima se suočava sa eliminacijom ima čak 35 poena u proseku – više nego Majkl Džordan i Lebron Džejms! Po završetku utakmice protiv Voriorsa koja je označila kraj sezone za njega i njegovu ekipu,

"Veoma sam ponosan na ovu ekipu, niko nije mislio da ćemo stići ovde. Borli smo se do kraja... Sve čestitke Voriorsima, ali ja sam jako ponosan na moj tim."

Dončić je u martu napunio 23 godine.

Svetla budućnost je pred njim!

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: