Srbija blizu dva mesta u Evroligi

U sredu bi trebalo i definitivno da bude poznat izgled Evrolige za sezonu 2022/2023, a rastu šanse da Srbija i Beograd ipak dobiju dva mesta.

Izvor: SS

Utorak, 24.05.2022.

10:48

Srbija blizu dva mesta u Evroligi
Marko Djokovic/Starsport

Prvi čovek Evrolige Đordi Bertomeu pre nekoliko dana tokom Fajnal-fora u Beogradu nije isključio mogućnost da se to desi, a prema pisanju glavnog urednika portala "Eurohoops" Arisu Barkisu, sve je izvesnije da će zaista tako biti.

“Sa Zvezdom i Partizanom u finalu ABA lige skoro je sigurno da će poslednja tri mesta u Evroligi pripasti srpskim klubovima i Valensiji”, napisao je Barkis.
Dakle, izvesno je da će šampion sa Jadrana igrati u Evroligi, a poraženi bi, prema ovoj najavi, dobio specijalnu pozivnicu.

Postojala je mogućnost da nju, uz Valensiju, dobije i finalista Evrokupa Bursa, ali turski tim nije u mogućnosti da obezbedi budžet koji Evroliga traži, a to je oko 7.000.000 evra.

Učestvovaće dakle 10 akcionara (Real Madrid, Barselona, Baskonija, Makabi, Olimpijakos, Panatinaikos, Fenerbahče, Anadolu Efes, Olimpija Milano i Žalgiris), bez CSKA koji je i dalje suspendovan, mada postoje indicije da bi i to moglo da se promeni.

Potom vlasnici licenci: Bajern, Alba i Asvel, zatim Virtus kao osvajač Evrokupa, Monako kao učesnik plej-ofa Evrolige i još tri mesta kroz pozivnice.

Ako je verovati poslovično dobro obaveštenom Barkisu, Beograd će dobiti dva Evroligaša od sledeće sezone.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: