Ivanović: To je mač sa dve oštrice

Nikola Ivanović, plejmejker Crvene zvezde, rekao je da to što Partizan godinama nije bio u finalu ABA lige može da bude mač sa dve oštrice.

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.05.2022.

21:56

Ivanović: To je mač sa dve oštrice
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Zvezda se u ponedeljak uveče plasirala u finale ABA pobedom protiv Cedevita Olimpije i za trofej u regionalnom takmičenju igraće protiv Partizana.

Crno-beli plasirali su se u prvo finale ABA posle devet godina, kada su poslednji put i osvojili Ligu. Crveno-beli mnogo bolje znaju kako se osvajaju trofeji u tom periodu, od 2013. do 2022, i to iskustvo moglo bi da igra ulogu u borbi za trofej. "Definitivno je mač sa dve oštrice. Očekujemo od Partizana da igra možda i najbolje do sada u sezoni. Ono što su pokazali protiv Budućnosti je zavidan kvalitet u oba pravca na terenu. Nadam se kvalitetnom i zanimljivom finalu", rekao je Ivanović novinarima posle utakmice.

Crvena zvezda pobedila je Cedevita Olimpiju 88:78 u trećoj, odlučujućoj utakmici polufinala ABA.

"Bilo je napeto, veliki pritisak. Uspeli smo da od starta kontrolišemo utakmicu. Cedevita igra brzu košarku, brzo rešavaju napade i to nam je u trenucima predstavljalo problem. Odigrali smo dobro u ključnim momentim i sačuvali smo smirenost", kazao je Ivanović.

Kada je reč o Partizanu, crnogorski plejmejker istakao je:

"Partizan je ekipa koja igra čvršće, imaju takođe veliki talenat, ali očekuje nas drugačija utakmica u finalu. Protiv Cedevite smo imali dosta prostora i protiv Partizana ćemo morati da se malo više potrudimo kod otvorenih šuteva i da nađemo put do koša", dodao je Nikola.

Finale ABA lige počinje u petak, a pobednik će biti ekipa koja prva dođe do tri pobede. Crvena zvezda ima prednost domaćeg terena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

19 h

Podeli: