Điro: Čikoneu 15. etapa

Italijanski biciklista Djulio Čikone pobednik je današnje 15. etape na trci Djiro d'Italija.

Izvor: SN

Nedelja, 22.05.2022.

19:38

Điro: Čikoneu 15. etapa
EPA-EFE/MAURIZIO BRAMBATTI

Italijanski biciklista Đulio Čikone pobednik je današnje 15. etape na trci Điro d'Italija, vožene od Rivarolo Kanavezea do Konjea, a vođstvo u generalnom plasmanu zadržao je Ričard Karapas iz Ekvadora.

Brdsku etapu dugu 178 kilometara Čikone je prešao za četiri sata, 37 minuta i 41 sekundu. On je najbrži bio u poslednjem usponu, "pobegao" je rivalima i ostvario treću etapnu pobedu u karijeri na điru.

Drugo mesto zauzeo je Kolumbijac Santjago Buitrago sa minut i 31 sekund zaostatka, a treći je bio Španac Antonio Pedrero sa dva minuta i 19 sekundi zaostatka.

U ukupnom plasmanu prvi je Karapas sa 63:06,57 sati, ispred Australijanca Džeja Hindlija koji ima sedam sekundi zaostatka i Portugalca Žoaoa Almeide sa 30 sekundi zaostatka.

U ponedeljak je slobodan dan na điru, a 16. etapa na programu je u utorak, od Saloa do Aprike, dužine 202 kilometara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: