Srpski šamar Žalgirisu – Čanak i ekipa pišu istoriju!

Košarkaši Lietkabelisa, koje predvodi Nenad Čanak, a u ekipi igraju Đorđe Gagić i Nikola Radičević, napravili su veliki podvig eliminisavši Žalgiris.

Izvor: PT

Subota, 21.05.2022.

18:30

Srpski šamar Žalgirisu – Čanak i ekipa pišu istoriju!
Srdjan Stevanovic/Starsport

Žalgiris je pretrpeo jedan od najtežih, ako ne i najteži poraz u istoriji kluba, pošto prvi put u istoriji neće igrati finale domaćeg šampionata.

Lietkabelis je u polufinalnoj seriji bio znatno spremniji i bolji rival, i to se videlo najbolje u četvrtoj utakmici koju je domaćin dobio dvocifrenom razlikom (86:75, ukupno 3-1).

Nenad Čanak napravio je istorijski uspeh, Lietkabelis će igrati u velikom finalu i na suprotnoj strani imaće još jednog litvanskog giganta - Lijetuvos Ritas.

Đorđe Gagić i Nikola Radičević imaju velike zasluge za pobedu protiv Žalgirisa, odigrali su odlične serije i bili su jedni od nosioca ekipe.

Prvi put posle dvanaest godina Žalgiris neće biti šampion Litvanije, a prvi put u istoriji neće igrati finale.

Kapa dole za Srbe iz Lietkabelisa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: