Ukrajinci udarili na ATP: Stali ste na stranu agresora i ubica

ATP je odlučio da oduzme Vimbldonu bodove, a sve nakon odluke engleske vlade i tog grend slema da suspenduje ruske i beloruske tenisere.

Izvor: SS

Subota, 21.05.2022.

11:34

Ukrajinci udarili na ATP: Stali ste na stranu agresora i ubica
Foto: Profimedia

I dok u Ukrajini traje rat, takođe "hladni rat" traje na različitim poljima, pa i u svetu tenisa, a nastavili su ga ukrajinski teniseri sa prve linije fronta, Sergej Stakhovski i Aleks Dolgopolov.

Stakhovski je putem Tvitera napisao da je malo rečeno razočaran odlukom ATP-a.

"Kada bih rekao da sam razočaran ATP-om, bilo bi malo. Nikada ne bih očekivao da neko može stati na stranu agresora i ubica. Čini mi se i da moje kolege teniseri imaju saosećanja za agresore i njihove saradnike iz Rusije i Belorusije. Punih 85 dana nisu bili u stanju da osude invaziju na Ukrajinu. Sramotan dan za svetski tenis", napisao je Stahovski. Dolgopolov je, takođe od prvih dana rata sa puškom u ruci, napisao da su ATP i WTA postali propagantisti Rusije i njene invazije.

"Bravo za ATP i WTA, postali se propagandisti Rusije broj 1 oduzimanjem poena s Vimbldona. Verovatno ćete tako i nastaviti. Užasna odluka. Ne možete da sedite na dve stolice", istakao je, između ostalog, Dolgopolov.

Slično je komentarisala i ukrajinska teniserka Marta Kostjuk.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

115 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: