"Orlići" pobedili Tursku na Evropskom prvenstvu!

Reprezentacija Srbije do 17 godina pobedila je Tursku rezultatom 2:1 u drugom kolu Evropskog prvenstva.

Izvor: LN

Petak, 20.05.2022.

15:27

Foto: FSS

Srbija je osvojila 4. bod na EP, pošto je prethodno remizirala sa Belgijom (1:1), te došla jako blizu plasmana u plej-of.

U poslednjem kolu grupe izabranici Radovana Krivokapića igraju 23. maja protiv Španije.

Odlično je Srbija ušla u meč, ponovo agresivno, odlučno, sa koncentracijom neophodnom za ovako visok nivo takmičenja. Videli smo ponovo visok presing Krivokapićevih izabranika koji je, kao i u prvom meču protiv Belgije, sada stavljao u problem igrače turske reprezentacije.

Igralo se uglavnom na polovini Turske, a iz jednog protiska na zadnju liniju koji su izvršili Bubanj i Milošević, lopta je došla do Šljivića koji je malo solo rolom ušao u šesnaesterac Turske i plasirao loptu u donji desni ugao mreže Bajrama.

Zaslužena radost "Orlića". Bilo je zatim nekoliko lepih pokušaja posle prekida i dobro izvedenih udaraca Stankovića, ali rezultat se nije menjao sve do pred kraj poluvremena. Probili su turski igrači po desnoj strani, usledila je povratna lopta i realizacija Uzuna.
Foto: FSS
U nastavku selektor Krivokapić je odmah izvršio jednu izmenu, Đekić je dobio poverenje umesto Bukinca. I ponovo visok nivo koncentracije, agresivnosti. Takav pristup se brzo vratio novim golom, sjajnom realizacijom Jovana Miloševića.

Stanković je prekinuo akciju Turske, lopta je nekako došla do Miloševića koji je izašao jedan na jedan sa golmanom Bajramom, laganom fitom uspeo je da ga zaobiđe i praktično ušeta sa loptom u gol.

Nekoliko minuta kasnije moglo smo da stavimo tačku na ishod meča, posle jedne gužve Vukičević se našao u sjajnoj prilici, ali izostala je realizacija.

Imali su i Turci priliku, prečka je bila Lijeskićev saveznik. U nekoliko navrata i Lijeskić pokazao visok kvalitet, sjajno je reagovao posle nekoliko gužvi u našem šesnaestercu.
Standings provided by SofaScore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: