"U Kragujevac po istorijsku titulu" VIDEO

Posle ubedljive pobede u prvoj utakmici finala plej-ofa Superlige Srbije, vaterpolisti Novog Beograda gostuju Radničkom u Kragujevcu u subotu od 19 časova.

Izvor: B92

Petak, 20.05.2022.

14:00

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Novobeograđani su u prvom duelu slavili rezultatom 17:9 i bio je to njihov šesti trijumf iz osam mečeva sa Kragujevčanima ove sezone.

Ekipu trenera Igora Milanovića sada deli još jedna pobeda do prve titule državnog šampiona od osnivanja kluba.

"Odigrali smo veoma kvalitetno prvu utakmicu i to nam je obezbedilo zasluženo vođstvo u finalnoj seriji. Međutim, to zadovoljstvo zbog ostvarenog rezultata smo ostavili iza nas, jer sada se nalazimo samo na pola puta od željenog cilja, a to je titula prvaka Srbije", rekao je Đorđe Filipović, pomoćni trener Novog Beograda i potom dodao.

"Krajnji rezultat u tom prvom meču sigurno ne predstavlja realan odnos snaga između nas i Radničkog, zato očekujem njihovu reakciju. Imaćemo potpuno drugačiju utakmicu u Kragujevcu, ali siguran sam da ćemo biti spremni na sve to i da ćemo biti mirni. S obziorm na kvalitet koji posedujemo i dobru formu u kojoj se nalazimo, nadam se da ćemo ovu finalnu seriju uspešno završiti u Kargujevcu",
konstatovao je Filipović.

Kapiten Novog Beograda Dušan Mandić još jednom se osvrnuo na prvi meč ove finalne seriju i detaljnije analizaoro pobedeu od čak osam golova razlike.
"Utakmica uopšte nije bila laka. Krenula je snažno napadački, golovi su se ređali kaon a traci, o čemu svedoči i rezultat prve četvrtine 7:4, što je bilo dosta neobično. Mnogo se plivalo, bilo je mnogo duela, Tek na poluvremenu, kada smo stekli pet golova prednosti, ušli smo u za nijansu sa psihološke strane lakšu fazu utakmice. Ali, ne treba zaboraviti da smo več polovinom druge četvrtine ostali bez Nikole Jakšića. To je bio dodatan znak da ne smemo da se opustimo već da koncetrisano odigramo do kraja što smo i uradili. U prvoj četvrtini smo primili četiri gola, a za preostale tri deonice ukupno pet. To je ono što me najviše raduje, napad je zaista bio efikasan, ali dobrom odbranom smo stekli mirnoću da privedemo utakmicu kraju kako treba", konstatovao je Mandić i na kraju poručio:

"Najbitnije je od svega je da smo dosta podigli nivo naše igre i timsku duh o kojem smo pričali tokom cele sezone i do kojeg nije lako doći. Mislim da nam se to desilo u pravom trenutku. Ne sumnjam da ćemo sa istim pristupom ući i u ovu utakmicu u Kragujevcu. Želimo da tamo trijumfujemo i prvi put osvojimo prvenstvo Srbije u istoriji kluba. Imamo ogromnu želju i motiv i mi smo stvarno spremni. U Kragujevac putujemo sa velikim samopouzdanjem, bez ikakvog potcenjivanja protivnika, ali prilično samouvereni da zabeležimo pobedu", zaključio je Mandić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: