Borusija Dortmund otpustila trenera

Borusija Dortmund otpustila je trenera Marka Rozea.

Izvor: B92

Petak, 20.05.2022.

12:53

Borusija Dortmund otpustila trenera
Foto: Profimedia/David Inderlied/dpa

"Milioneri" su sezonu završili na drugom mestu u Bundesligi, u Kupu su eliminisani u osmini finala, dok su u Ligi šampiona ispali u grupnoj fazi, a potom u šesnaestini finala Lige Evrope od kasnijeg finaliste Glazgov Rendžersa.

"Ovo je rezultat intenzivne analize sezone u kojoj su učestvovali Hans-Joakim Vacke, Mihael Cork, Sebastijan Kel i Matijas Zamer uz Rozea", saopštio je klub.

Roze je u Borusiju došao prošlog leta posle dve godine u imenjaku iz Menhengladbaha, a u transferu vrednom pet miliona evra.

"Ovo nije lak dan za bilo koga od nas, jer međusobno poštovanje ostaje ogromno. Nakon sezone koja je bila nezadovoljavajuća iz raznih razloga, moramo priznati da nismo iskoristili većinu naših prilika u mnogom oblastima",
rekao je Vacke.

Roze je osim dve Borusije bio trener još u Red Bul Salcburgu i Lokomotivi Lajpcig.

Uprkos teškoj sezoni sa brojnim problemim, bio sam uveren u naš put. Nakon razgovora sam stekao utisak da više nema stopostotnog poverenja. Na kraju smo se dogovorili da raskinemo saradnju",
rekao je Roze.

Sa Rozeom će klub zajedno napustiti njegovi pomoćnici Aleksander Cikler i Rene Marić, kao i kondocioni trener Patrik Ejbenberger.
Standings provided by SofaScore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: