Ataman otkrio zašto nije dao loptu Larkinu; Micić: Imao sam samo jednu situaciju u glavi

Vasilije Micić i Ergin Ataman, košarkaš i trener Anadolu Efesa, analizirali su poslednji napad u utakmici sa Olimpijakosom.

Izvor: LN

Petak, 20.05.2022.

12:41

Ataman otkrio zašto nije dao loptu Larkinu; Micić: Imao sam samo jednu situaciju u glavi
Foto: Profimedia

Efes se plasirao u drugo finale Evrolige zaredom pobedom nad Olimpijakosom u poslednjoj sekundi, kada je Micić pogodio trojku preko ruke.

Ataman je na konferenciji pred finale otkrio zašto je odgovornost preuzeo Micić, a ne Larkin.

"Imam šampionske igrače koji vole da igraju u našem sistemu koji im daje odgovornosti, omogućava da igraju brzo, u tranziciji. To je veoma produktivno za bekove sa ovakvim potencijalom. Nekada ja odlučujem, ako imam tajm-aut, ko će 'vreliji'. Juče je Šejn zadobio povredu u poslednjoj četvrtini, bio je na klupi tri, četiri minuta i tek onda ušao. Nije ušao sa istim ritmom koji je imao u prvom poluvremenu i minut pre toga nije uspeo da probije Slukasa 1 na 1", rekao je Ataman i nastavio:

"Na tajm-autu sam osetio da je Micić spremniji i snažniji u toj situaciji. Pokušali smo da iskoristimo pik-en-pop kako bi napao Vezenkova. Nisam mu rekao da šutne, iskreno. Uvek kažem igračima da pročitaju situaciju i urade šta je najbolje. On je pročitao situaciju, on ima to samopouzdanje. Možda je pre toga u prethodna tri minuta promašio u tri, četiri još lakša poseda, ali je na kraju uspeo da pogodi. U plej-ofu protiv Milana, Šejn mi je rekao na tajm-autu da se 'zapalio'. To je rekao i Vasi, oni su baš dobri prijatelji, i onda je uzeo loptu i rešio tu situaciju. Tako se to radi sa igračima koji igraju zajedno godinama i znaju šta moraju da urade kako bi pobedili". Micić je zatim govori o tome šta mu je prolazilo kroz glavu dok je tapkao loptu, pa je otkrio da se sećao samo utakmice protiv Olimpijakosa u Pireju.

Tada, 11. februara 2022, Kostas Slukas je pogodio trojku uz zvuk sirene, nakon što je Vasilije Micić promašio polaganje kojim je mogao da "overi" trijumf Efesa i uz to ostavio dovoljno vremena na satu da Pirejci organizuju napad.

"Očekivao sam faul, ali kada sam video da neće praviti faul imao sam samo jednu situaciju u glavi. To je bila druga utakmica u Pireju, kada sam prerano šutirao, a nisam sačekao poslednju sekundu. Razmišljao sam samo o tome - da šutnem u poslednjoj sekundi i da im ne dopustim da imaju novi posed, pa da daju koš za pobedu kao što je Slukas. O tome sam razmišljao i, iako nije bila baš čista pozicija, dao sam koš", kazao je Micić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

11 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: