Belgija u najjačem sastavu pred početak Lige nacija

Belgijski fudbaleri Kevin de Brujne, Eden Azar i Romelu Lukaku nalaze se na objavljenom spisku igrača, uoči predstojećih utakmica u Ligi nacija.

Izvor: B92

Sreda, 18.05.2022.

18:00

Belgija u najjačem sastavu pred početak Lige nacija
EPA-EFE/Alessandro di Marco

Selektor Belgije Roberto Martines odmarao ih je u martu, kako bi se fokusirao na igrače sa manje od 50 nastupa za reprezentaciju. Martines je istakao da je veoma važno što će igrači biti na okupu dve nedelje.

"Ovo je pravi kamp. Imamo 14 dana, četiri utakmice, nešto što nikada pre nije bilo. Ovo je veoma iskusan tim. Radimo zajedno već šest godina, poznajemo se jako, jako dobro i važno je da to vreme provedemo zajedno", rekao je Martines.

Belgija će A diviziju Lige nacija početi 3. juna utakmicom na svom terenu protiv Holandije, a pet dana kasnije dočekuju Poljsku.

Zatim slede gostovanja Velsu (11. jun) i Poljskoj (14. jun).

Sledeće okupljanje pred Svetsko prvenstvo u Kataru Belgija će imati u septembru, kada će biti odigrane preostale dve utakmice Lige nacija.

"Dakle možemo reći da će junsko okupljanje biti od suštinske važnosti", dodao je selektor Belgije.

Belgija će u Kataru igrati na trećem uzastopnom Svetskom prvenstvu i to će verovatno biti poslednja šansa za tu generaciju fudbalera da osvoji svetsku titulu.

Azar, igrač Real Madrida, vratio se ovog meseca na teren posle operacije skočnog zgloba.

"Nadajmo se da će Eden doći na najboljem mogućem nivou za junske mečeve, jer nam je Eden potreban srećan i potpuno spreman, pošto smo tako jača ekipa",
istakao je Martines.

Pored iskusnih igrača i "zvezda", Martines je pozvao dva nova igrača, Amadua Onanu (Lil) i Loija Opendu (Vitese).

"Vrlo je brz, uvek trči u prostor. On (Openda) je rekorder u selekciji do 21 godine sa 13 golova. Statistika govori sama za sebe, a samim tim i zrelost i odgovornost koju on preuzima", rekao je belgijski selektor.

Martines na spisak nije uvrstio napadače Kristijana Bentekea i Divoka Origija, ali ističe da to ne znači da je njihova budućnost u selekciji ugrožena.

"Kristijan i Divok su bili na poslednja dva okupljanja, dobro ih poznajemo, oni su i dalje igrači na koje računamo", rekao je Martines.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: