Preminuo Stevan Ostojić

Legendarni fudbaler Crvene zvezde Stevan Ostojić preminuo je u nedelju.

Izvor: SN

Nedelja, 15.05.2022.

11:55

Default images

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Stevan Ostojić preminuo je danas u 82. godini života.

Bio je najpoznatiji kao čovek koji je postigao het-trik za crveno-bele u polufinalu Kupa evropskih šampiona.

"Tužna vest nas je dočekala ovog jutra. Legendarni fudbaler, a kasnije i trener Crvene zvezde Stevan Ostojić je preminuo u 81. godini života. Naš klub izjavljuje iskreno saučešće porodici. Neka mu je večna slava!", napisala je Crvena zvezda Stevan Ostojić je rođen 20. avgusta 1941. godine u Ostojićevu, a deo Crvene zvezde kao fudbaler bio je od 1966. do 1973, u čuvenoj generaciji koju je predvodio Dragan Džajić i za to vreme odigrao 277 utakmica (124 prvenstvene) i postigao 156 pogodaka, osvojivši s našim klubom tri titule prvaka i dva Kupa Joguslavije.

Osim za Zvezdu, nastupao je još za OFK Suboticu, Radnički Niš, Monako, Fenerbahče i San Hoze, a odigrao je po dve utakmice za "A" i mladu reprezentaciju Jugoslavije.

Kao trener počeo je da radi najpre kao pomoćnik Branka Stankovića u Crvenoj zvezdi, koga je nasledio na klupi prvog tima, gde se zadržao godinu i po dana. U sezoni 1983/84, bio je trener subotičkog Spartaka, a kasnije u još nekoliko klubova. Bio je i član upravnog Upravnog odbora u vreme kada je Vladan Lukić bio predsednik Crvene zvezde.

Pamtićemo ga kao uvek vedrog i nasmejanog čoveka, spremnog da pomogne u svakom trenutku, ali i kao nekog ko je mnogo voleo Crvenu zvezdu. Bio je tu za naš klub, kao iskreni i pravi zvezdaš, u momentima i kada se slavilo, ali i kada se tugovalo. Datum i mesto sahrane biće naknadno objavljeni.
FK Crvena zvezda izražava najdublje saučešće porodici Ostojić. Neka mu je večna slava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: