Bezbednost na prvom mestu: Milvoki otkazao žurku

Milvoki Baksi su otkazali žurku navijača tokom kojih bi na trgu gledali sedmi meč plej-ofa protiv Bostona iz bezbednosnih razloga.

Izvor: SN

Nedelja, 15.05.2022.

11:00

Bezbednost na prvom mestu: Milvoki otkazao žurku
EPA-EFE/KAMIL KRZACZYNSKI

Tri odvojene pucnjave su se dogodile posle šeste utakmice Milvokija i Bostona i Baksi su otkazali unapred dogovoreno gledanje utakmice za navijače.

Prvobitni izveštaji nagoveštavali su da je u jednoj pucnjavi nakon meča povređeno troje ljudi, ali se na kraju ispostavilo da je do pucnjave i nereda došlo na tri odvojene lokacije te da je povređena ukupno 21 osaoba.

Očekivalo se da se na žurci okupi oko 10.000 ljudi jer je na isti način šestu utakmicu serije pratilo čak 11.000 navijača Baksa.

"Pucnjave do kojih je došlo prethodne noći u Milvokiju bile su užasavajuće i osuđujemo takvo nasilje. Zahvalni smo policiji na naporima koje je učinila kako bi sprečila da sve bude još gore. Iako su se incidenti dogodili dalje od naših prostorija, svakako je jasno da je do njih došlo nakon što su navijači napustili dvoranu. Bezbednost i dobrobit svih je uvek na prvom mestu i izuzetno smo zahvalni svima koji svakodnevno rade na tome. Kako bismo pomogli policiji i pravosuđu da istraže šta se i kako dogodilo, odlučili smo da otkažemo zakazano gledanje utakmice i druženje navijača iako će naše prostorije biti otvorene kao i obično. Nastavljamo sardanju sa policijom kako bi svi bili bezbedni", stoji u objavi Milvoki Baksa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: