Novi Pazar: "Povika na vuka, a lisica meso jede"

FK Novi Pazar saopštio je da su u tom klubu svesni da su svi protiv njih, da žele da ih vide van Superlige i dodao da će se na terenu boriti protiv nepravdi.

Izvor: B92

Subota, 14.05.2022.

15:45

Novi Pazar:
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Dodao je da će se na terenu boriti protiv svih nepravdi. Upravni odbor Novog Pazara oglasio se povodom, kako su naveli, "naručenog i plaćenog teksta u jednom dnevnom listu".

"Povika na vuka, a lisica meso jede. Tako bi se u najkraćem mogla opisati kampanja koja se vodi protiv FK Novi Pazar poslednjih dana, a čiji je vrhunac dostignut u jednom dnevnom listu, gde se pod sumnju stavlja utakmica između Novog Pazara i Radnika", navodi se u saopšetnju.

Kako se dodaje, dešava se scenario, identičan nedavnom, kada je Novi Pazar kažnjen pred važnu utakmicu sa Metalcem.

"Sada se iznose slične optužbe pred isto tako bitnu utakmicu sa Radnikom", navodi se u saopštenju Novog Pazara.

Iz tog kluba su upitali da li je moguće da je od toliko klubova, koji se bore za opstanak u Super ligi Srbije, Novi Pazar jedina tema.

"I to od onog trenutka od kada je poslednje mesto na tabeli prepustio drugima"
, naveo je Novi Pazar.

"Dok smo bili na začelju i već viđeni putnici za niži rang, nikome nije smetao ni Novi Pazar, ni njegovi rezultati, niti je ijedna utakmica bila pod sumnjom. Onog trenutka kada su drugi klubovi, koji sebe smatraju bogom danim da igraju u Super ligi, došli u opasnu zonu, onda su sva oružja uperena prema Novom Pazaru",
dodaje se u saopštenju.

Upitali su kako to da je sporan i rezultat i 1:1 kod kuće i kad na strani izgube sa 2:0.

"Kojim rezultatom treba da bude završena utakmica da bi neko bio zadovoljan i srećan? Napišite nam taj rezultat", navodi se u saopštenju.

Iz ovog fudbalskog kluba su istakli da su celo prvenstvo igrali "najpoštenije i najčasnije", da su dugo bili na poslednjem mestu, da su najviše kažnjavan klub, da su šest utakmica igrali bez prisustva publike.

"Pored Crvene zvezde i Partizana imamo najbrojnije navijače, ali to nekome nije dovoljno i zato žele da vide Novi Pazar van Superlige", navodi se u saopštenju.

"Svesni smo da nismo dobrodošli, svesni smo da su svi protiv nas - i javnost i mediji i većina klubova, i jedino što možemo jeste da se na terenu borimo protiv ovih nepravdi", dodaje se.

Iz kluba su pozvali sve da dođu i da gledaju utakmicu protiv Radnika, kao i svaku narednu u Novom Pazaru, ali su istakli da je jasno da to "nije tema".

"Tema je da se prikriju svi drugi rezultati i to onih koji su zaštićeni i odabrani, i koji imaju uticaj u savezu, a Novi Pazar nema ništa od navedenog", zaključuje se u saopštenju Upravnog odbora Novog Pazara.

Fudbaleri Novog Pazara dočekaće u nedelju ekipu Radnika, u utakmici 6. kola plej-auta Super lige Srbije.

Novi Pazar je trenutno na 13. mestu na tabeli domaćeg šampionata sa 38 bodova, odnosno ima tri više od Radničkog 1923, šest od Proletera, a osam od poslednjeplasiranog Metalca.

Posle utakmice protiv Radnika, ekipa Novog Pazara će u poslednjem kolu sezone gostovati Proleteru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: