Dončić – najbolji kada je najvažnije VIDEO

Košarkaš Dalasa Luka Dončić odigrao je odlično protiv Finiksa u utakmici koju ekipa iz Teksasa nije smela da izgube jer se suočavala sa ispadanjem.

Izvor: B92

Petak, 13.05.2022.

08:19

Dončić – najbolji kada je najvažnije VIDEO
AP Photo/Tony Gutierrez

Slovenački košarkaš u dosadašnjoj karijeri često je igrao u plej-of mečevima kada je njegova ekipa pred ispadanjem i u istoriji NBA lige ne postoji igrač koji je efikasniji od njega u tim susretima.

Dalas je pred šestu utakmicu gubio 3-2 u morao je da pobedi kako bi produžio seriju, i uspeo je u toj nameri zahvaljući veoma dobroj utakmici najboljeg igrača tima. Dončić je meč završio sa 33 poena, 11 skokova i osam asistencija, uz to je imao i četiri ukradene lopte i samo jednu izgubljenu.

Luka prosečno beleži čak 39 poena u utakmicama kada se susreće sa eliminacijom, što je najviše u istoriji NBA – više i od Lebrona Džejmsa, Majkla Džordana, Vilta Čemberlena... Očigledno da su velikani u čijoj se grupi nalazi Dončić odigrali mnogo više takvih utakmica od njega, ali ovo je dovoljan pokazatelj koliko je Slovenac dobar kada je utakmica koja mora da se pobedi.

Prethodne večeri, Luka je je oborio rekord Dirka Novickog po broju utakmica sa minimum – 30 poena, 10 skokova i pet asistencija. To je bila njegova peta utakmica u plej-ofu sa takvom ili boljom statistikom i sada ima jednu više od legendarnog Nemca. Treba istaći i da je Dončiću bilo potrebno svega 22 utakmice za takav učinak, a Novickom čak 145 jednu manje.

Sedma utakmica između Finiksa i Dalasa igra se u noći između subote i nedelje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: