Seltiksi ispustili +14 – Baksi na korak do finala Istoka!

Košarkaši Milvoki Baksa pobedili su Boston Seltikse 110:107 u petoj utakmici polufinala Istočne konferencije za vođstvo 3-2.

Izvor: B92

Četvrtak, 12.05.2022.

07:56

Seltiksi ispustili +14 – Baksi na korak do finala Istoka!
Foto: Profimedia

Izabranici Majka Budenholzera odigrali su fenomenalnu poslednju četvrtinu u kojoj su uspeli da nadoknade četrnaest poena zaostatka, a šest u poslednja dva minuta.

Seltiksi imali su sve u svojim rukama, prednost 105:99 u završnici i šansu da preokrenu seriju, međutim, izuzetno loša završnica koštaće ih pobede u petoj utakmici.

Kod Baksa posebno su se istakli Janis Adetokumbo (trojka za -3, 105:102), Džru Holidej (trojka za nerešeno, 105:105 + ukradena lopta u poslednjem napadu), i Bobi Portis koji je uhvatio ključni skok, a potom i dao koš za 108:107. Tragičar Bostona je Markus Smart koji je prvo promašio polaganje na osam sekundi do kraja, a zatim je izgubio loptu u poslednjem napadu, odnosno Džru Holidej mu je ukrao.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Janis Adetokumbo sa 40 poena, 11 skokova i tri asistencije, Holidej je ubacio 24 i uz to je imao osam skokova i osam asistencija, dok je Portis imao 14 poena i 15 skokova.

U verovatno ključnoj utakmici za ishod serije viđena je fenomenalna košarka. Boston se uglavnom nalazio u prednosti, pogotovo u drugom poluvremenu, ali neiskustvo ekipe Imea Udoke koštala je Seltikse boljeg rezultata. Kada je trebalo da se poentira u završnici nije bilo igrača koji mogao da pogodi, dok su Baksi pokazali šampionski karakter i preko Janis, Holideja i Portisa došlis u do trijumfa.

Naredna utakmica igra se u Milvoki, te će Baksi imati šansu da pred domaćom publikom obezbede novo finale Istočne konferencije.

U drugoj utakmici večeri Memfis Grizlisi pobedili su Golden Stejt Voriorse i smanjili na 3-2 u seriji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: