Rađa odgovorio Ražnatoviću: Hvala, doviđenja

Predsednik Košarkaškog hrvatskog saveza Dino Rađa, nastavio je prepirku sa Miškom Ražnatovićem, čuvenim srpskim agentom.

Izvor: SN

Ponedeljak, 09.05.2022.

10:21

Rađa odgovorio Ražnatoviću: Hvala, doviđenja
Foto: Profimedia

Hrvatski klubovi bi uskoro mogli da napuste ABA ligu, o čemu smo već pisali.

Predsednik saveza Dino Rađa je podržao klubove u toj odluci, a čuveni košarkaški agent Miodrag Miško Ražnatović, najavio je da će povući svoje agente iz Hrvatske ako se to dogodi.

Rađa smatra da hrvatski klubovi treba da nastave u tom smeru po svaku cenu.

"Ta izjava dokaz je kako se u ABA ligi rukovodi privatnim interesima, a ne interesima i dobrobiti košarke. Jer, krenimo ovako. Danko Branković od leta je slobodan igrač. On odlazi iz Cibone. Ko mu je menadžer? Miško Ražnatović. Šta od toga ima hrvatska košarka? Ništa. Šta će od toga imati Cibona, hoće li dobiti odštetu, a godinama je radila s Brankovićem? Neće. Hvala, doviđenja", rekao je Rađa za Jutarnji list.

Klubovima iz Hrvatske se navodno garantuju mesta u Ligi šampiona, Alpe Adria Kupu i FIBA Evropa kupu, a ovaj uslov Saveza se pre svih odnosi na Cibonu, Zadar i Split.

"Mi imamo situaciju da naši klubovi u poslednjih nekoliko sezona s vodeća četiri kluba u ABA ligi imaju 16 posto pobeda. Recite mi kako je u takvom okruženju moguće stvoriti igrača pobednika, onoga koji je u stanju u nekim reprezentativnim kvalifikacijama dobiti jednu Rumuniju. I onda se snebivamo kad gubimo od Rumunije, Holandije, Poljske. Gledamo na te zemlje s visine, živimo u Barseloni i 1992. godini"

Onda se opet obratio Ražnatoviću.

"I još jedno pitanje. Ukoliko FIBA takmičenja nisu dobra, zašto Ražnatović i dalje koristi njen BAT kao sigurnosno sredstvo naplate pri sklapanju ugovora za svoje, kako kaže, klijente", ističe Rađa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

106 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: