Hrvatski bokser odustao od meča karijere

Najbolji hrvatski bokser Filip Hrgović odustao je od meča karijere koji je trebalo da ima u noći između subote i nedelje.

Izvor: B92

Utorak, 03.05.2022.

09:40

Hrvatski bokser odustao od meča karijere
Foto: Profimedia

Hrgović je trebalo da se bori sa Kinezom Džileijem Džangom u IBF-ovoj eliminacionoj borbi čiji bi pobednik postao obavezni izazivač za IBF pojas šampiona sveta u teškoj kategoriji koji trenutno pripada Ukrajincu Aleksandru Usiku.

Međutim, Hrgoviću je nedavno preminuo otac pa nije mogao da se posveti pripremema za borbu koja je trebalo da se održi u Las Vegasu.

"Iako sam veoma razočaran situacijom, osetio njegovu bol i gubitak. I ja sam pre nekoliko godina imao tešku borbu odmah nakon što sam ostao bez jednog roditelja. Teško me to pogodilo"
, pružio je Džang podršku Hrgoviću.

Hrgović i Džang je trebalo da budu drugi događaj večeri čija je najveća zvezda Meksikanac Kanelo Alvares, koji će se boriti sa Dmitrijem Bivolom.

Prema pravilima IBF, eliminacioni meč mora biti prebačen na novi datum održavanja, mada Džang želi da se bori u subotu, kako mu ne bi propale pripreme koje je odradio.

Promoteri mu ubrzano traže novog rivala u meču koji će se umesto u 12 voditi u 10 borbi, ali neće imati status eliminacione borbe.

"Ubio sam se od treninga za ovaj meč i nadam se ću dobiti priliku da ovoga vikenda pokažem svoje veštine i svoju snagu, a onda se nakon toga možemo vratiti nedovršenom poslu", rekao je Kinez.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: