Dončić – Bogdanovićev košmar

Reprezentativac Hrvatske Bojan Bogdanović nije se dobro proveo čuvajući Luku Dončića.

Izvor: RM

Četvrtak, 28.04.2022.

09:32

Dončić – Bogdanovićev košmar
Foto: Profimedia

Slovenački košarkaš je veoma lako poentirao kada je ostao u direktnom duelu sa Bogdanovićem u seriji Dalasa i Jute, u kojoj ekipa iz Teksasa vodi sa 3-2 u seriji i ima priliku da na gostovanju u Solt Lejk Sitiju ostvari prolaz dalje.

Luka Dončić je tokom ove serije propustio prve tri utakmice, u utakmici broj četiri i broj pet prosečno je beležio 31,5 poena.

Bogdanović je bio Dončićev primarni čuvar tokom svega četrnaest minuta u dve utakmice.

Luka je za to vreme ubacio 32 poena, uz 65% realizacije šuta iz igre! Luka je sjajno rešavao duele protiv Bojana, tako da je hrvatski reprezentativac bio nemoćan protiv njega u dve utakmice koje je Dončić odigrao.

U utakmici broj četiri je Dončić bio posebno efikasan protiv Bogdanovića.

Dončić mu je ubacio 16 poena (7/8 iz igre), dok je ekipa Dalasa u periodu dok je Bojan čuvao Dončića ukupno ubacila 39 poena. Boja Bogdanović je u prve tri utakmice prosečno beležio oko 25 poena po utakmici, a u utakmicama četiri i pet njegov prosek poena pao je na svega 7!

Posebno je ispod proseka odigrao u petoj utakmici, gde je ubacio svega dva poena, uz šut iz igre 0/9.

Ovi podaci samo potvrđuju koliko je teško Bojanu Bogdanoviću otkad se na parket vratio Luka Dončić.

U noći između četvrtka i petka odigraće se šesta utakmica između Dalasa i Jute u kojoj će Dončić i ekipa pokušati da naprave brejk i domognu se poluifnala zapadne konferencije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: