Ukrajina bez šampiona

Ukrajinska Premijer liga neće biti nastavljena i niko neće biti proglašen za šampiona jer je u zemlji na snazi vanredno stanje zbog ruske invazije.

Izvor: B92

Sreda, 27.04.2022.

10:10

Ukrajina bez šampiona
Foto: Profimedia

Otkako je Rusija u februaru počela rat protiv Ukrajine nije odigrana nijedna fudbalska utakmica. Poslednje su odigrane u decembru, nakon čega su ukrajinski klubovi otišli na tromesečnu zimsku pauzu.

Vodeća ekipa u tom trenutku bio je Šahtjor iz Donjecka sa 47 bodova iz 18 utakmica, sa dva više od prvog pratioca Dinama iz Kijeva. Te dve ekipe će predstavljati Ukrajinu u kvalifikacijama za Ligu šampiona sledeće sezone.

"Fudbalski klubovi Premijer lige podržali su predlog da se sezona 2021/2022 prekine budući da nije moguće dovršiti prvenstvo zbog produženja vanrednog stanja. Poredak od 24. februara 2022. biće konačan poredak, ali niko neće biti proglašen za šampiona", objavila je Premijer liga Ukrajine.

Ovu odluku treba da odobri izvršni odbor Fudbalskog saveza Ukrajine.
Standings provided by SofaScore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: