Koliko je ozbiljna Bogdanovićeva povreda?

Bogdan Bogdanović nije nastupio na petoj utakmici između Atlanta Hoksa i Majami Hita u okviru prve runde plej-ofa.

Izvor: RM

Sreda, 27.04.2022.

09:19

Koliko je ozbiljna Bogdanovićeva povreda?
Foto: Profimedia

Njegovi Hoksi su utakmicu izgubili rezultatom 97:94 i tako ispali iz doigravanja posle generalno loše sezone. Ono što dodatno zabrinjava jeste povreda kolena koja je Bogdana sprečila da pomogne svojoj ekipi u utakmici broj pet, ali koja mu je pravila probleme i u poslednjih nekoliko nedelja.

Novinarka NBA TV-a, Rebeka Harlou javila je pre utakmice Atlante i Majamija da Bogdanović ponovo ima probleme sa kolenom. Potvrdila je da će Bogdan biti odsutan za petu utakmicu i označila ga kao drugog najkonzistentnijeg strelca u Atlantu u ovom plej-ofu. "Ta povreda desnog kolena mu pravi probleme već par nedelja, tako da on ovu seriju od početka igra sa određenim nivoom bola u kolenu. Kada je jutros došao na šuterski trening, nivo bola je bio znatno veći nego ranije, a na zagrevanju pred utakmicu procenjeno je da ne bi bilo dobro da igra na ovom meču", rekla je Harlou.

U ponedeljak je trener Hoksa Nejt Mekmilan rekao da je Bogdana izveo iz igre jer je izgledao kao da su mu noge jako umorne i da bi ga vratio da je utakmica bila neizvesnija.

Mnogi su spekulisali zobg čega Bogdan ima skraćenu minutažu, pa je ovo rasvetlilo tu situaciju.

U pazi između prošle i ove sezone Bogdan je morao na operaciju, čije je posledice trpeo i na početku ove sezone, a zbog povreda je propustio 19 utakmica u regularnom delu.

Bogdan je u ovoj sezoni prosečno beležio 15 poena, četiri skoka i tri asistencije, dok mu je na četiri odigran plej-of utakmice prosek bio 14,3 poena, 4,8 skokova i 3 asistencije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: