Dejvis kup: Srbija u grupi sa Španijom

Srbija će u grupnoj fazi Dejvis kupa igrati u grupi B sa Španijom, Kanadom i Južnom Korejom odlučeno je žrebom u Malagi.

Izvor: RM

Utorak, 26.04.2022.

13:39

Dejvis kup: Srbija u grupi sa Španijom
Foto: Profimedia

Svi mečevi grupe B igraće se u Valensiji, pa će reprezentacija Španije imati veliku podršku svojih navijača. Mečevi grupe A igraju se u Bolonji, grupe C u Hamburgu, dok će grupa D za svoje mečeve kao grad domaćin imati Glazgov.

Ukupno 16 nacija koje se takmiče u finalnoj fazi Dejvis kupa 2022. bilo je raspoređeno je u četiri “šešira” na žrebanju. Četiri nacije nosioca nalazile su se u “šeširu” broj 1, dok je preostalih 12 nacija raspoređeno u “šeširima” 2-4 prema najnovijoj rang listi nacija Dejvis kupa.

Mečevi grupne faze Dejvis kupa igraće se od 14. do 18 septembra.

Grupa A (Bolonja)
Hrvatska
Italija
Argentina
Švedska

Grupa B (Valensija)
Španija
Srbija
Kanada
Južna Koreja

Grupa C (Hamburg)
Francuska
Belgija
Nemačka
Australija

Grupa D (Glazgov)
SAD
Velika Britanija
Kazahstan
Holandija Nakon što se završi grupna faza, najbolje dve ekipe iz svake grupe plasiraće se u nokaut fazu koja se igra od 23. do 27. novembra u Malagi, gde je i održan žreb.

Svi mečevi do kraja Dejvis kupa igraće se na tvrdoj podlozi u zatvorenom.

Aktuelni šampion je teniska reprezentacija Rusije, ali ona neće biti u prilici da brani titulu jer je izbačena iz takmičenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: