Grizlisi nadoknadili minus 26 i slavili u Minesoti

Košarkaši Memfisa poveli su sa 2:1 protiv Minesote u prvom kolu plej-ofa Zapada.

Izvor:

Petak, 22.04.2022.

08:30

Grizlisi nadoknadili minus 26 i slavili u Minesoti
Foto: Profimedia

Grizlisi su slavili rezultatom 104:95 na gostovanju u "Target Centru". Zanimljivo je da je time produžena njihova serija od 24 pobede i dva poraza, a tokom koje nisu zatražili niti jedan tajm aut.

Dezmond Bejn je bio najefikasniji u Memfisu i postigao je 26 poena, od kojih sedam trojki za gostujuću ekipu koja je nadoknadila zaostatak od 26 poena. Štaviše, u poslednjih 13 minuta su nadmašili protivnika za čak 30 poena (42:12) i rešili pitanje pobednika.

Brendon Klark postigao je 20 poena uz osam skokova, Dža Morent ostvario je tripl-dabl učinak od 16 poena, 10 skokova i 10 asistencija, a Tajs Džons dodao je 11 poena, pet skokova i četiri asistencije.

Bejn je postavio rekord po broju trojki u istoriji Grizlisa, dok je Morentov tripl-dabl bio prvi ikada za ekipu iz Memfisa.

U ekipi Minesote najefikasniji je bio Dianđelo Rasel sa 22 poena, uz osam asistencija i pet skokova. Entoni Edvards dodao je 19 poena i sedam skokova, Patrik Beverli 14 poena, a Karl-Entoni Tauns osam i to je bio njegov treći meč u nizu u kom je imao više faulova nego pogođenih šuteva.

Naredna četvrta utakmica na programu je u noći između subote i nedelje u četiri sata po srednjeevropskom vrememnu u Mineapolisu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: