Rubljov: U Beogradu se osećam kao u Moskvi

Ruski teniser Andrej Rubljov kaže da se oseća dobro u Srbiji pred turnir iz serije 250.

Izvor: MT

Nedelja, 17.04.2022.

14:00

Rubljov: U Beogradu se osećam kao u Moskvi
Foto: Profimedia

Sedmi igrač sveta je u solidnoj formi, pošto je u poslednje vreme stigao do finala Marseja i Dubaija, te polufinala Indijan Velsa.

U Majamiju je zakazao, pošto ga je na samom startu eliminisao Nik Kirjos.

"Osećam se dobro, posebno što sam prvi put u Srbiji. Poslednjih par nedelja, posebno sezona na zatvorenom, igra na Indijan Velsu je bila odlična za mene. Sada je cilj da se što bolje pripremim za sezonu na šljaci", rekao je Rubljov na konferenciji za medije.

Rubljov je u prvom kolu Srbija opena slobodan, dok će u drugom igrati protiv boljeg iz duela između Henrija Laksonena i kvalifikanta.

"Voleo bih da dođem do finala. Mislim da to svi žele, to je normalno. Zbog toga teniseri dolaze na turnire, da bi pokušali da ih osvoje. Sada je nivo tenisera ujednačen. Vidimo iz turnira u turnir da momci sa nižim rankingom pobeđuju one sa visokim rankingom. Svi rade profesionalonije i nivo je sve veći i veći. Mođete da izgubite u bilo kom kolu. Neko ko je loše rangiran može da dođe do finala."

"Biće teških mečeva, čak i prvi meč. Ima jako dobrih igrača. Novaku je favorit, ali mislim da i on želi da ide iz meča u meč i pokaže najbolje. Ako pobedi, biće zaista srećan, posebno zbog pauze, jer nije igrao neko vreme."

Rubljov kaže da se u Beogradu lepo oseća.

"Hrvatska je malo drugačija. Bio sam tamo preko leta i bio sam na mestima gde je more. Ne osećam se isto, u Moskvi, nemamo more. Ovde u Srbiji se osećam slično, grad je manji ali osećam se slično kao u Moskvi", zaključio je Rubljov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: