Bog tajlandskog boksa VIDEO

Buakau Bančamek, popluarni "Beli lotus", jedan od najboljih i najuticajnijih muj taj boraca, dobio je svoj dokumentarni film.

Izvor: SN

Utorak, 15.03.2022.

12:30

Bog tajlandskog boksa VIDEO
EPA-EFE/RUNGROJ YONGRIT

Popularni jutjuber koji se bavi sportskim dokumentarcima (Joseph Vincent) objavio je novi snimak sa temom tajlandskog boksa.

Naravno, radi se o Buakau Bančameku, a video je nazvan "Bog tajlandskog boksa", radi se o osobi koja je ikona Tajlanda, filmska zvezda i nesvakidašnji sportista.

Karijeru je počeo veoma rano jer je prvu borbu odradio sa samo osam godina, što je na Tajlandu normalno i gotovo sva deca tada već počinju da se bore.

Buakau je još kao dečak imao naporne treninge i radio na svojim veštinama i po 10 sati dnevno, radi se o jednom od najboljih udarača u istoriji sporta, a svet ga je upoznao početkom 2000-ih godina.

K1 kikboks turnir okuplja najbolje u sportu, a Buakau je tog jula 2004. godine došao na "Gran pri" kao zamena i postao šampion, pa je na Tajlandu postao velika zvezda.

Nakon toga je njegova karijera imala eksponencijalni rast, zbog velikog broja pobeda i titula nazvan je živom legendom, a alavost i pokvarenost menadžera i promotera koštala ga je velike količine novca.

On je 2019. godine pokrenuo sopstveni biznis u tajlandskom selu, drži restoran, bungalove i salu za treniranje.

U karijeri je imao 275 borbi i trijumfovao je 239 puta. Takmičio se u pero lakoj kategoriji, lakoj, velter i srednjoj kategoriji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: