Partizan na skeneru B92.net: Umesto istorije – sramota i poniženje

Imao je Partizan priliku da ispiše istoriju, ali je to učinio na vrlo neslavan i negativan način.

Izvor: B92

Četvrtak, 10.03.2022.

21:15

Partizan na skeneru B92.net: Umesto istorije – sramota i poniženje
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Postojala je nada da bi mogao da dođe do prvog četvrtfinala nekog evropskog takmičenja u ovom veku, a zapravo je doživeo jedan od najtežih poraza.

Zaledio se "parni valjak" u hladnoj beogradskoj noći, delovao užasno tromo i kao da mu na više mesta ozbiljno cure gorivo i ulje.

Možda više od istorijski loših 5:2 boli nemoć i poniženje da se bilo šta promeni, kao i činjenica da je Fejenord tri klase ispred lidera 11. šampionata u Evropi. Nešto tu ne štima u brojkama...

No, i ovog puta smo se osvrnuli na učinak Partizanovih igrača koji je bio u skladu sa krajnjim rezultatom.

Golman i odbrana

Starsport
Aleksandar Popović – Greška u "večitom" derbiju ostavila je duboku ranu, jer se nesigurnost i dalje oseća u njegovim intervencijama. Bilo je nekoliko laganih lopti koje nije hvatao već izbijao, ali ovog puta u stranu. Utisak je da je prelako poklekao u 50. minutu kada je imao loptu na ruci i nije odreagovao na pravi način. Ali ni to ne bi mnogo promenilo. Kada golman primi pet golova na domaćem terenu, to mora da ostavi posledice.

Marko Živković – Želeo je Partizan da krene ofanzivnije sa njim na desnom beku, ali nije mnogo profitirao. Naprotiv... „Namirisali“ su Holanđani gde „duva promaja“ i tu probijali, baš kao kod trećeg gola gde su i Živković i Marković samo nemo gledali igrača kako prolazi.

Igor Vujačić – Deluje da je dostigao limite u Partizanovom dresu i da je sada u slobodnom padu. Svojim postavljanjem, kretanjem i reakcijama ne doprinosi sigurnosti poslednje linije. To je u „večitom“ derbiju rezultovalo laganim porazom od 2:0, a ove večeri „petardom“. Ukoliko se struka odluči za rekonstrukciju odbrane na leto, on će sigurno biti deo „čistke“.

Siniša Saničanin – U prvom poluvremenu je to bila vrlo pouzdana i energična partija Partizanovog levog štopera. U svaki duel ušao je za nijansu jače od rivala, dovoljno da većinu njih dobije. Bio je spreman i da žrtvuje glavu na putu vrlo snažne lopte. Međutim, kasnije se i on uklopio u sivilo celog tima i nije imao šta više da uradi.

Slobodan Urošević – Loša procena u 6. minutu nije skupo koštala crno-bele, ali jeste u 50. Izašao je iz linije, očajno intervenisao i ostavio je pukotinu koju je Desers iskoristio za 2:2. Neuobičajeno nesigurna partija, čak i pre raspada sistema koji se Partizanu desio u drugom poluvremenu.

Vezni red i napad

Starsport
Saša Zdjelar – U 20. minutu je izgubio bitan duel u opasnoj zoni, završio na travi i potom nije stigao da se na vreme vrati, pa je baš u njegovoj zoni operativnosti pao gol. Već tu je pokazao da nije pravi. Kasnije se rastrčao, ali daleko je to od onog Zdjelara kao protiv Sparte i sve do, recimo, za njega očajnog derbija sa Zvezdom. Vezni red Fejenorda je ove večeri radio šta je hteo, a to je jasan pokazatelj da Partizanov motorino nije do kraja obavio posao.

Miloš Jojić – Rekli bi ljudi ako mogu Donaruma, Mesi i ostali u sredu uveče onako da greše, šta tek očekivati od Partizanovih igrača. Ali, greške u nizu koje je ove večeri pravio Miloš Jojić nemaju opravdanja. Batalite kilometre i statistiku koju pokazuje tehnologija... Do te mere je nervirao navijače da se činilo da je svaki njegov potez na terenu bio pogrešan. Zato su ga pri izlasku častili glasnim zvižducima. Apsolutno zasluženo.

Bibars Natho – Pirov je bio gol koji je dao na početku, jer se u istom momentu i povredio, te odmah zatražio izmenu. Prava šteta, jer je delovalo da je raspoložen za fudbal, ali i da ga je "bubamara“+" slušala ove večeri. Nažalost, samo 13 minuta.

Lazar Marković – Početkom sezone je kapitenska traka motivisala Markovića da zaigra borbenije i ide na svaku loptu, ali je to sa hladnim vremenom splasnulo. Nije delovao kao vođa koji bi trgnuo ekipu. To bi bio Natho da je ostao na terenu, čak i bez trake oko ruke.

Kvinsi Menig – Delovao je vrlo motivisano na početku utakmice protiv svojih sunarodnika. Ubacivao se u sredinu, nudio u prostoru i iz jedne takve situacije Partizan je poveo u 13. minutu. Međutim, brzo ga je napustila početka energija, pa je lutao po terenu, kao da je izgubio svoju poziciju neplaniranim ulaskom Jovića. Nije najjasnije zbog čega on više vremena ne provodi na terenu.

Marko Milovanović – Bleda partija Partizanovog bisera koji nije uspeo nijednom da zapreti, ne preterano kvalitetnoj, odbrani Fejenorda. Nije da se nije trudio, jeste, ali nije to bilo ni izbliza dovoljno. Naravno, nije vreme za kritike upućene njemu, ali je jasno da je izostanak Rikarda Gomeša bio ogroman.

Izmene i trener

Starsport
Nemanja Jović (od 14. minuta) – Osim gola koji je postigao ništa značajno nije uradio, iako je odigrao gotovo ceo meč. Prečesto je kasnio sa dodavanjima, imao kontakt više sa loptom i nije imao gotovo nikakvu povezanost sa ostatkom igrača u vezi i napadu.

Marko Jevtović (od 57. minuta) – Sa njegovim ulaskom poklopio se brodolom Partizana, ali nije se ni očekivalo od njega da, sa defanzivnim karakteristikama koje poseduje, bilo šta promeni u ovoj sumornoj noći za Partizan.

Filip Holender (od 75. minuta) – Premalo na terenu da bi bio ocenjen.

Samed Baždar (od 75. minuta) – Premalo na terenu da bi bio ocenjen.

Aleksandar Lutovac (od 75. minuta) – Premalo na terenu da bi bio ocenjen.

Aleksandar Stanojević – Pre utakmice je rekao da nije rijaliti trener i da ga ne zanimaju nadimci koji mu se nameću, poput Šamroka kada je doživeo blamažu, a ove večeri dočekala ga je još jedna sramotna utakmica. Na početku je izveo očekivanu postavu, ali je iznenadio uvođenjem Nemanje Jovića umesto povređenog Natha. Delovalo je da će ga mladi krilni napadač još jednom „prodati“, a onda mu je na samom startu drugog dela lopta "sela" na nogu i zatresao je mrežu. Međutim, sve ostalo je bilo za zaborav. Partizan je od početka bio potpuno razbijen, igrači Fejenorda su ulazili između linija i pravili dar-mar, a Stanojeviću na ruku nije išla ni rana povreda Natha, praktično jedinog raspoloženog igrača. Veći problem od samog poraza rezultatom 5:2 za trenera Partizana je činjenica da nije mogao ništa da promeni u toku utakmice i da je samo morao nemo da posmatra kako se mreža njegovog tima puni do vrha. Dakle, loše je selektiran tim, tu bismo opet se vratili na loš zimski prelazni rok, ali to je već za dublju analizu...

Autor – Stefan Smuđa

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

78 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: