Vlahović se vraća u Firencu; Viola moli navijače: Bez vređanja

Fudbalski klub Fiorentina objavila je saopštenje u kojem moli svoje navijače da u predstojećoj utakmici sa Juventusom ne vređaju Dušana Vlahovića.

Izvor: MT

Utorak, 01.03.2022.

15:15

Vlahović se vraća u Firencu; Viola moli navijače: Bez vređanja
Profimedia/Marco Bucco/LaPresse

Srpski napadač je u zimskom prelaznom roku stigao u Torino iz Firence, što je naljutilo navijače "ljubičastih".

Tokom tih dana viđeni su različiti transparenti u gradu, a policija je patrolirala ispred Dušanove kuće.

"Ovom prilikom molimo naše navijače da podrže tim i izbegavaju rastistička i diskriminatorna skandiranja koja nemaju veze sa našom kulturom i istorijom", poručili su između ostalog iz Fiorentine.

Juventus gostuje Fiorentini u sredu, u okviru prvog meča polufinala Kupa Italije, a uoči duela, trener "Stare dame" Masimiljano Alegri kazao je da veruje u inteligenciju i kulturu navijača kluba iz Firence.

"Sutra je fudbalska utakmica. Verujem u inteligenciju i kulturu navijača Fiorentine. Vlahović će zauvek biti zahvalan Fiorentini, klubu koji mu je omogućio da pređe u Juventus", rekao je Alegri i dodao:

"Fiorentina se nije mnogo promenila bez Vlahovića. I Vlahović i Pjontek su fizički jaki napadači koji napadaju prostor. Fiorentina se nije promenila. Oni i dalje igraju u visokom intenzitetu i stvaraju probleme."

Utakmica je na programu u sredu od 21.00 čas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: