Grbalj preuzeo vođstvo

Izvor: Miloš Šaranoviæ

Ponedeljak, 11.09.2006.

14:13

Default images

Grbalj je preuzeo prvu poziciju na tabeli Prve crnogorske lige od ekipe iz Golubovaca. Grbljani su pobedili na svom terenu u Radanovićima Zetu sa 2:1, u derbiju petog kola.

Do treće pobede u sezoni došla je i ekipa Budućnosti, a prve bodove osvojio je i prošlogodišnji prvak Prve lige CG Rudar iz Pljevalja.

Sutjeska je pobedila Dečić, a nerešenim rezultatom su završeni mali podgorički derbi Mladost - Kom i utakmica Jedinstvo Bijelo Polje - Mogren.

O utakmici Zeta - Budućnost, neodigranoj, a planiranoj za četvrto kolo, raspravljaće se na sednici IO FSCG u utorak.

Tabela posle 5. kola: Grbalj 11, Budućnost 10 (-1), Sutjeska 10, Zeta 9 (-1), Mladost 8, Mogren 6...

Hajduk pobedio u Koprivnici

Osijek - Zagreb
Fudbaleri splitskog Hajduka su prvi put u poslednjih devet godina pobedili u Koprivnici i zadržali korak sa Dinamom na vrhu tabele hrvatskog prvenstva.

Izmenjeni sastav Hajduka, bez Kranjčara koji je otišao u Portsmut, a sa povratnicima Carevićem, Živkovićem i Vučkom, dobio je sa 1:0 a jedini gol postignut je iz jedanaesterca u 35. minutu.

Dinamo je na svom terenu lako osvojio tri boda u duelu sa ekipom Kamena (2:0), a u derbiju kola Rijeka je vodila u Varaždinu ali je Varteks golom u sudijskoj nadoknadi osvojio tri boda.

Nerešeno su igrali Osijek i Zagreb, Šibenik je bio bolji od Cibalije, a Pula od ekipe Međimurja.

Tabela posle 6. kola: Dinamo 18, Hajduk 18, Zagreb 13, Varteks 13, Osijek 9, Šibenik 9...

Prva pobeda Željezničara

Èelik - Sarajevo
U derbiju petog kola Premijer lige BiH ekipa Sarajeva osvojila je bod na gostovanju u Zenici. Vođstvo na tabeli preuzeo je Zrinjski posle ubedljivih 6:0 na gostovanju tuzlanskoj Slobodi.

Borac je savladao ekipu Radnika iz Bijeljine pa su Banjalučani pobegli iz donjeg dela tabele.

Prvu pobedu u novoj sezoni ostvarili su fudbaleri sarajevskog Željezničara, pobediviši Slaviju sa 5:2. Leotar je poražen u Orašju, a ekipa Modriče od Veleža u Mostaru.

Tabela posle pet kola: Zrinjski 12, Sarajevo 11, Široki brijeg 9, Velež 8, Orašje 8, Modriča 7...

Vode Vardar i Makedonija ĐP

Posle četiri kola prvenstva Makedonije u vođstvu su ekipe Vardara i Makedonije Đorče Petrov.

Vardar je bio ubedljiv u duelu sa ekipom Napredoka, a Brazilac Vandeiro je postigao tri gola. Makedonija je igrala u Strugi, dva puta vodila ali je Baškimi osvojio bod.

Branilac titule Rabotnički je pobedio kao gost u Štipu i prešao u gornji deo tabele, a u vrhu su još i ekipe Pobede i Škendije 79 koja je poražena od Vlaznimija.

Tabela: Vardar 10, Makedonija ĐP 10, Pobeda 7, Škendija 79 7, Sileks 6, Rabotnički 6...

Domžale i dalje bez poraza

Koper - HIT Gorica
Fudbaleri Domžala i dalje su bez poraza u slovenačkom prvenstvu. Oni su u sedmom kolu pobedili kao gosti Naftu u Lendavi sa 2:1.

Koper je peti put odigrao nerešeno pa je zaostatak za vodećim timovima sada još veći, a Primorje je u Ajdovščini, u uzbudljivoj utakmici, savladalo ekipu Maribora.

Prvom pobedom u sezoni Publikum iz Celja prepustio je poslednje mesto na tabeli jedinom prvoligašu iz Ljubljane, Faktoru.

Tabela posle sedam kola: Domžale 19, Primorje 16, HIT Gorica 12, Drava Ptuj 12, Koper 8, Maribor 8...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: