Ohi i Katai presudili Partizanu – Zvezda prišla na -2! VIDEO

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su na stadionu "Rajko Mitić" ekipu Partizana rezultatom 2:0, u derbiju, u okviru 24. kola Superlige Srbije.

Izvor: MT

Nedelja, 27.02.2022.

16:00

Ohi i Katai presudili Partizanu – Zvezda prišla na -2! VIDEO
Predrag Milosavljevic/Starsport

Aktuelni šampion je slavio golovima Ohija Omoidžuanfa u 30, odnosno Alekandra Kataija u 43. minutu.

Izabranici Dejana Stankovića su se tako vratili u potpunosti u trku za titulu i sada imaju 63 boda, dva manje od crno-belih, koji je doživeo prvi poraz u nacionalnom prvenstvu.

Ekipa Aleksandra Stanojevića je uoči ovog meča mogla da se pohvali boljom formom, odnosno igrom, međutim, nju nisu pokazali u 166. "večitom" derbiju.

Naročito su pasivni i bezopasni bili u prvom poluvremenu, kada je Zvezda, uostalom, postigla oba gola.

Partizan je u nastavku pritiskao, pokušavao da utakmicu učini rezultatski uzbudljivijom, ali nije uspeo.

Do kraja susreta ostao je sa desetoricom, posle drugog žutog za Sašu Zdjelara u 86. minutu, koji je sa dve noge startovao nad Gelorom Kangom.
Crveno-beli su bili agresivniji na startu duela, ali pravih šansi u prvih petnaestak minuta gotovo da nije bilo.

Prvu ozbiljniju propustio je Kvinsi Menig u 20. minutu, a njoj je prethodila izgubljena lopta Gelora Kange, kojeg je u problem ubacio Kristijano Pičini.

Brzonogi krilni napadač Partizana je istrčao po levoj strani, dobio loptu od Gomeša, a onda nedovoljno snažno i precizno šutirao, te je Borjan to iskoristio i dobro intervenisao.

Nakon te prilike gostiju, Zvezda je počela da pritiska, dolazili su do nekoliko kornera, ali je ozbiljnija pretnja po Popovića izostajala.

Sve do 30. minuta. Tada je Rodić sa leve strane centrirao, Katai pokušao glavom, a onda posle nedovoljno dobre odbrane Popovića, Ohi iz odbitka pogodio mrežu crno-belih.

Posle žutih kartona, za Jojića, odnosno Srnića, Katai je imao šansu da duplira prednost svoje ekipe. Kanga ga je pronašao, desetka Zvezde je lobom prebacila Popovića, ali i gol.

Isti igrač je i koji minut kasnije centrirao u kazneni prostor Partizana, lopta je preletela sve i završila nekoliko centimetara od stative.

Ako u ta dva navrata nije bio na visini zadatka, jeste u 43. minutu. Srnić je bio u šesnaestercu, sa leve strane probao da nađe nekog od svojih saigrača, ali bezuspešno.
Na njegovu sreću, Zdjelar je loše reagovao, namestio loptu Kataiju, koji je snažni udarcem probio Popovića, te doneo 2:0 Zvezdi, koja je sa tim vođstvo otišla na veliku pauzu.

Uoči nje došlo je do koškanja oba tabora na sredini terena, velike gužve, a epilog je bio žuti karton, pokazan treneru Partizana, Aleksandru Stanojeviću.

Strateg crno-belih je pred start drugog dela meča u svlačionici ostavio Natha, Miletića i Meniga, koje su na terenu zamenili Marković, Jevtović i Živković.

Delovao je Partizan bolje u uvodnih 15 minuta, pritisnuo je Zvezdu, zaigrao ofanzivnije, uspostavio pas igru, ali pravih šansi nije bilo. Pokušali su samo Jojić glavom, odnosno Zdjelar iz daljine.

Partizan je u 60. minutu tražio penal, posle igranja rukom Erakovića u svom šesnaestercu.

Njega je lopta pogodila nakon odskoka od trave, ali je Jovanović samo odmahnuo rukom. Nije bilo reakcija iz VAR sobe.
Samo minut kasnije, Popović je još jednom pokazao nesigurnost. Posle šuta Ivanića, imao je dosta problema da loptu uhvati u naručje, a to je učinio iz drugog pokušaja, na samoj gol crti.

Trudila se Zvezda da umrtvi ritam utakmice, prepustila je inicijativu rivalu, koji je bezuspešno pokušavao da stigne makar do jednog pogotka, kojim bi uzdrmali domaće.

Zvezda je uspela da odbije sve nalete Partizana, čiji je kapiten, Saša Zdjelar, utakmicu morao da završi ranije, zbog drugog žutog kartona u 86. minutu.

Do kraja susreta, Zvezda je mogla i da trećeg gola, ali je Mirko Ivanić u situaciji "1 na 1" želeo da prebaci Popovića, ali bezuspešno.

U nadoknadi vremena, debi je ostvario i mladi Nemanja Motića, koji je zamenio Gelora Kangu.

Naredno kolo donosi nam mečeve između Voždovca i Zvezde, odnosno Partizana i Mladosti iz Lučana.
Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

519 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: