Benhaker: "Treba nam samopouzdanje"

Izvor: Vladimir Novakoviæ

Utorak, 05.09.2006.

15:27

Default images

Selektor poljske fudbalske reprezentacije Leo Benhaker priprema svoje igrače za meč sa Srbijom, u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, i pre svega radi na njihovoj psihičkoj pripremi.

Poljska je u subotu izgubila od Finske 3:1 i potrebno joj je da se oporavi od tog meča. Benhaker je ocenio da je njegovim igračima sada najpotrebnije samopouzdanje.

"Ne mogu da im kupim samopouzdanje u prodavnici. Samopozdanje treba da stvarate, kako bi igrači imali psihičku snagu da počnu iz početka", rekao je poljski trener.

Taj 63-godišnji Holanđanin, koji je na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj predvodio Trinidad i Tobago, a preuzeo Poljsku u julu, izjavio je da je poraz od Finske bio "veoma depresivan".

"Niko ne voli da gubi, naročito kada počinjete kvalifikacije kod kuće. Jedino što možemo to je da budemo veliki i da se koncentrišemo na sledeću utakmicu. To je ono što ćemo da uradimo. Nemamo drugi izbor", rekao je Benhaker.

Poljski selektor još nije odredio tim za utakmicu sa Srbijom, ali sigurno je da neće igrati Arkadijuš Glovacki (isključen u meču sa Fincima, na slici), a da će ga zameniti Marijuš Levandonski ili Marijuš Jop.

U prvoj utakmici kvalifikacija Srbija je na domaćem terenu pobedila Azerbejdžan sa 1:0. Benhaker smatra da Srbija ima dobar tim i pohvalio je igru naše selekcije.

"Mi znamo kako naš protivnik može dobro da igra. Pripremamo se za duel i daćemo sve od sebe za dobar rezultat. Mislim da će to biti psihički teška utakmica. Zbog toga moramo da budemo jaki i veoma dobro pripremljeni", rekao je Benhaker.

Utakmica drugog kola kvalifikacija za EP između Poljske i Srbije igra se u sredu od 20.30 u Varšavi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: